Кафе за гладка кожа и здрава коса

Почитателките на ароматната чаша кафе сутрин (към обяд и следобяд) вероятно ще останат доволни, че ще намерят двойно приложение на любимата си напитка.

На всички ни е ясно, че вместо да изхвърляме утайката, може да я използваме като скраб за тяло и да се преборим с нейна помощ с портокаловата кожа. Някои от нас обаче може и да не са чували, че така обичаното кафе може да се използва и като скраб за лице и верен съюзник за постигане на здрава и блестяща коса.

Ето как кафето намира място и в бюти ритуалите ни.

Вместо скраб

Утайката от кафе може да се използва директно като скраб за тяло, а и за лице. Абразивната текстура ще отстрани мъртвите клетки, оставяйки кожата сияеща. Като бонус, кофеинът ще енергизира уморената кожа и подпухналите очи, като ви придаде по-младежки вид. Ако ви се иска по-груб скраб, може да добавите захар, а ако пък предпочитате повече мекота – зехтин за овлажняване.

Срещу целулит

Свойствата на кафето в помощ на борбата с целулита са всеизвестни. Много от скъпите продукти срещу целулит съдържат именно кофеин. Може да си направите домашно средство срещу упоритата портокалова кожа.

Смесете две части (по ваш избор е мерителната единица) утайка от кафе с една част вода и капнете няколко капки масло от чаено дърво. Използвайте масажна ръкавица или четка за тяло, за да нанесете сместа върху проблемните зони с кръгообразни масажни движения. Чаеното дърво ще придаде страхотен аромат и допълнителни качества за подобряване на кръвообращението. Може и да не видите мигновен ефект, но само след няколко пъти кожата става по-гладка и стегната.

За растеж на косата

Може да се погрижите и за косата си, като използвате кафе. Начинът, по който кофеинът подобрява кръвообращението, може да се използва и за подобряване на растежа на косата. Масажирайте скалпа с кафе, за да стимулирате фоликулите да растат по-бързо.

Охладете сварено кафе и го налейте в бутилка с пулверизатор за лесна употреба. Под душа, след като измиете косата, напръскайте кафето в корените и го оставете да действа възможно по-дълго. Изплакнете косата и си използвайте продукти както обикновено. Ще забележите по-малко косопад и по-интензивен растеж при редовна употреба.

За цвета на косата

Къдравите момичета с тъмен цвят на косата са открили, че кафето е чудесен нчаин за подсилване на цвета. Ако го използвате за заздравяване, ще забележите, че потъмнява коса и придава блясък и обем.

Използвайте силно кафе (сварено), за да накиснете или изплакнете косата. Разнесете го по дължината и оставете хубаво да попие. Бъдете предпазливи с всички светли дрехи и повърхности в дома ви и не позволявайте да се разтече по лицето. Шапка за баня е добър начин да приберете косата, за да не нацапате около себе си.

За хидратираща маска може да смесите утайка от кафе с любимото си масло или хидратант. Косата ви ще стане лъскава с равен тон. Тази смес може да добавите към къната си, ако използвате, за да подсилите нюанса.

 

източник:missbloom.bg

No Comments Yet

Leave a Reply