Кан-Кун…едно пътешествие до Рая

Може би си мислите, че познавате Канкун – 23 км девствени бели плажове, оформени като цифрата „7“, кристално чисти синьо-зелени води и страстни нощи с перфектна Маргарита в ръка, нали? Е, определено не грешите, но ако това е вашата пълна представа за Канкун, значи не го познавате изцяло.

 

Канкун е известен крайбрежен град, разположен в мексиканския щат Кинтана Роо на полуостров Юкатан, на север от световноизвестната Ривиера Мая. Несъмнено това е най-големият и най-красив международен морски курорт в страната и всяка година е посещаван от над 3 милиона туристи. Разделен е на 5 зони – Остров Канкун, Урбанистична зона, Пуерто Хуарес, Франка Ехидал и Алфредо Бонфил.

KanKun1
hobyto.com

Историята на града датира от 1967 година, когато мексиканското правителство признава значението на туризма за икономическото бъдеще на страната и започва да търси идеалното място за развитие на този отрасъл. Строителството на комплекса започва на 23 януари 1970 година. По това време на остров Канкун са живеели само 3-ма души, работещи в кокосовата плантация и още 117 във военната база и рибарско селище Пуерто Хуарес. Нежеланието на инвеститорите да влагат средства в непозната област е принудило управата на Мексико да финансира първите 9 хотела. Канкун се развива като туристически обект едва през 1974 година. От тогава до днес населението му достига близо 630 000 жители.

KanKun2
hobyto.com

Канкун е истински тропически рай. Курорта се различава от други карибски дестинации синфраструктурата, съвременните удобства и философията на обслужване. За разлика от много други части на Карибите и Мексико, Канкун е построен за туризъм и продължава да отговаря на нуждите на своите над 3,3 милиона посетители годишно. Гостите на града могат да се докоснат до много светове – карибски и мексикански, модерен и древен, активен и релаксиращ. Канкун е ненадминат в способността си да предлага културни и археологически съкровища, естествена красота, многобройни занимания и удобства в северно-американски стил.

KanKun3
hobyto.com

Едно от най-големите предимства на морския курорт е, че предлага настаняване по вкуса и възможностите на всеки гост. Редом до лъскавите 5-звездни “all inclusive” спа хотели и крайбрежни вили се нареждат и по-икономични такива. Всеки турист в града има възможността сам да подбере най-оптималната ваканция, отговаряща на неговите нужди и възможности.

KanKun4
hobyto.com

Канкун е идеална дестинация както за релаксираща почивка, така и за активна дейност. Ако сте авантюрист, предпочитащ рядко предлагани водни спортове, то тук сте в свои води и имате избор сред десетки оферти за подводно гмуркане и обиколки из морското дъно.

KanKun8
hobyto.com

Можете да плувате с делфини и китови акули, да разгледате най-големия подводен музей в света, да карате сърф, джет, водни ски или да се разходите с лодка до съседен град или остров, да спортувате тенис, баскетбол, голф или спортен риболов на някой от многото кейове, обособени за рибари, да посетите музеите на открито, основно с останки от градове на маите, да пазарувате или просто да се отпуснете в някое приятно ресторантче. А с настъпването на нощта десетки страхотни барове, дискотеки и открити заведения на плажа отварят врати и поддържат купона до сутринта.

KanKun7
hobyto.com

В близост до Канкун се намират много археологически обекти като Чичен Ица, Коба и Тулум, както и подводни пещери Cenote.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hobyto.com

Ако събудихме любопитството Ви към тази очарователна екзотична дестинация може да я посетите благодарение на Балкан Комфорт травъл  www.balkancomfort.com и тяхната страхотна оферта до там: http://www.balkancomfort.com/holiday_mexico/view.html?oid=501110

източник: ladymagazine.bg

снимки: hobito.com

No Comments Yet

Leave a Reply