Как с малки промени да се почувстваме по-щастливи

Колко често си задавате въпроса – Това ли е живота, който ме удовлетворява? Имате мечтаната работа, споделяте живота си с уникален партньор, който ви дава радост и любов, имате пари, сплотено семейство и постигате целите си с лекота. Въпреки всичко това имате чувството, че има нужда да внесете кардинална промяна и да усетите нов полъх в живота си.

Щастието е като пеперуда. Може и да изглеждате щастливи отвън, но се чувствате нещастви отвътре.

Живота ни е едно постоянно състезание. Търсим щастието, без дори да сме сигурни какво точно ни прави щастливи. Ангажираме вниманието си с дейности, които ни разсейват и отклоняват от истината, и в крайна сметка ситуацията си остава същата.

Спрете да се криете зад оправдания. Застанете пред огледалото и си задайте въпроса „Наистина ли съм щастлив/а?“. Ако отговора е „Не“, то най-вероятно е необходимо да промените нещо в начина си на живот. Дори и най-малките и незначителни промени могат да окажат огромно влияние в това как се чувствате. Кой знае, може би тази малка промяна ще те направи най-щастливото същество на света. Не би могъл да знаеш докато не опиташ.

Избрала съм няколко от нещата, които ми помагат в случаите, които се чувствам неудовлетворена, спокойно може да си измислите нещо ваше и да допълните списъка, но се постарайте да направите НЕЩОТО възможно най-скоро за да може да забележите положителните резултати в живота си по-скоро.

#1. Използвайте парите си за да помагате на другите

Ако сте от хората, които изкарват добри доходи и се радвате на финансова стабилност , помагайте на хора, които нямат вашите възможности. Знам какво си мислите – “ Аз съм работил/а за тези пари толкова много, защо да ги пилея за хора, които не ме интересуват.“ Да-ако искате да се чувствате щастливи! Опитайте веднъж и няма да може да спрете. Знаете ли, че всички успешни личности отделят 10% от доходите си за благотворителност. Не е нужно много и малко да дадете на хора, които нямат благодарността в очите им няма какво да я замени и ще остане за винаги в сърцето ви. Предложете помощта си без да очаквате нищо в замяна.

2. Вярвайте в кармата

Спрете да чакате удобен момент за да си върнете или отмъстите на някой за нещо, което се случило в миналото и ви е накарало да се чувствате некомфортно. Простете и го оставете да отмине. Не разпилявайте енергията си за незначителни неща. Ще ви дам един пример: Моя позната загуби години време в мислене как да си отмъсти на бившия и съпруг и бившата си приятелка за това, че имаха тайна връзка  зад гърба й. Вместо това можеше успешно да насочи енергията и времето си да прекарва време в забавления с приятели и да започне нови отношения с човек, който далеч повече щеше да я цени и уважава. След 3 години опити в грешната посока осъзна, че е по-умна и разпилява себе си без това да постига желания от нея ефект. Насочи вниманието и времето си да се забавлява и да се погрижи са себе си и не след дълго срещна голямата си любов. Колкото до бившите, кармата си свърши работата – и двамата не са щастливо влюбени, след като го няма ефекта на тайна и връзката им се разпадна.

#3. Свържете се с природата

Всеки сезон си има неговата красота и е подходящ да се свържем с природата. Не е необходимо да правите чудеса от храброст. Вмъкнете в графика за седмицата 20 минути разходка в парка, събуйте обувките и се разходете по тревата, прегърнете някое дърво, послушайте вълните, усетете полъха на вятъра…кой каквото може! През почивните дни може да импровизирате на различни места – море, планина, гора….където душата ви иска. Ще усетите невидимата сила на природата, която винаги ни подкрепя и това ще ви изпълни с хубава енергия, която ще ви накара да се чувствате щастливи.

#4. Не използвайте негативни думи

Отървете се от навика да казвате негативни неща за вас и хората, които ви заобикалят. Замислете се дори върху думи като „СТРАХотно“, „АДски“, „ЖЕСТОКО“, „УБИЙствено“, казани(написани) дори и наглед в позитивен смисъл снижават вашата енергия. Спрете с негативния изказ днес, утре, за седмица, за месец, и ще видите колко добре ще се чувствате. Помнете, че всяка дума крие неподозирана сила.

#5. Спрете да се притеснявате

Имате всичко от което имате нужда, но всички тези слухове, мнения и клюки по ваш адрес не ви позволяват да се радвате на щастието си. Спрете да се интересувате от хорското мнение, дори и да е на хора на които държите. Каквото и да правите винаги ще има хора които да сипят змии и гущери по ваш адрес. Останете верни на себе си и не им обръщайте внимание. Слушайте сърцето си, това е ТВОЯТ живот!

#6. Инвестирайте в щастието си

Все повече хора се лишават от почивката си в името на кариерата си, за да могат да постигнат определен успех, който ще им донесе заплатата за която мечтаят и ще могат да си позволят всички онези материални неща за които са мечтали и мислят, че по този начин ще са щастливи. Наистина ли ви е нужен онзи смарт телевизор, който харесахте онзи ден в магазина??? Спокойно може да го замените с 5 дневна екскурзия, която ще ви донесе незабравими изживявания, споделени моменти и емоции, които този телевизор със сигурност не е в състояние да ви даде.

#7. Правете точно това, което искате

Искате да прекарате цял ден в леглото? Направете го!!! Искате да започнете да медитирате, но смятате, че съпругът ви и децата ще ви сметнат за луди? Кой го интересува? Направете го! Животът е твърде кратък, така че не пилейте времето си, правете нещата, които ви карат да се чувствате живи…всеки ден!

#8. Награждавайте се често

Ако сте на диета и сте постигнали желания резултат – Наградете се. Ако работите всеки ден по 9 часа – Наградете се! Чаша вино с приятели, успокояващ масаж, театър, кино, купете си роклята, която сте си харесали и все не ви остава време да отидете до магазина…и прочие. Вие го заслужавате!

Вслушвайте се в себе си по-често! Давайте храна на душата си, като се отдавате на любимите си занимания някъде между ежедневните ви ангажименти и опитите да угодите на всеки и всичко. Спрете за минута и се замислете какво би ви накарало да се почувствате щастливи, а сега го направете. Не се поддавайте на съмнения!

С течение на времето, ще научите,че няма значение на колко парчета се е пръснало сърцето ви, светът няма да спре, за да ви даде възможност да се възстановите. Ще научите, че човек сам трябва да поддържа собствената си градина и украсява душата си, вместо да чака някой друг да му подари цветя. Ще започнете да приемате провалите си с високо вдигната глава и гледайки напред, ще се научите да строите „Днес“ всичките си пътища, защото „Утре“ може да бъде твърде несигурно и бъдещето има навика да пропада в бездна…

Наистина ли сте щастливи???

 

От редактора с любов…….

С обич Даниела 😉

 

източник: http://www.ladymagazine.today/

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply