Как се носи червено червило?

Червеното червило e секси. To провокира. Кара жената да се чувства уверена и сексапилна. Събужда в мъжете фантазии, на които те трудно биха могли да устоят. С него всеки ще следи какво казвате, защото няма да може да откъсне поглед от устните ви. Как обаче да носите червено червило, така че да не изглеждате смешно и пошло?

Какво трябва да знаете за червеното червило?

Червеното червило е било топ тенденция в грима преди няколко десетилетия, но от 2-3 години отново успя да възвърне позициите си в модата. Червеното е цвят с много нюанси – важно е да изберете подходящият за вашите устни според формата им, тена на кожата, цвета на косата и повода.

redlipstick2
beautylish.com

Гримьорите съветват да залагате на по-светло червено червило за ежедневието, за да не стои прекалено провокативно. Малиновите и черешовите му нюанси са идеални за тази цел, защото са по-деликатни, но също толкова ярки и акцентиращи. За вечерта и официални събития може да пробвате с по-наситени тонове на червеното или с цвят бордо, за да постигнете по-драматична визия.

Тъмночервеното червило не отива на тънки устни, тъй като допълнително ги изтънява оптически. Наситено червено червило е подходящо за дамите със светъл, порцеланов цвят на кожата и за брюнетките. По-тъмните, махагонови нюанси на червеното червило пък са идеални за жени с бронзов тен и светли коси.

Как да нанасяте червено червило?

Ако сте се ориентирали към такъв тип цвят за вашите устни, се нуждаете от кратка подготовка. Половин час преди да нанесете червилото е хубаво да намажете устните с хидратиращ балсам, за да ги подхраните, така че червилото да не ги увреди, и да ги направите по-меки. Освен това червеното червило бързо избелява на сухи и напукани устни.

redlips1
lovelostfashionfound.tumblr.com

Гримьорите съветват първо да очертаете контурите на устните внимателно с молив в подходящ цвят. След това внимателно започнете да запълвате очертанията. Помнете, че червеното червило изисква прецизна ръка, търпение и време, защото всяко излизане от очертанията се забелязва. За да стои по-професионално и да имате по-добър контрол над ситуацията, може да нанасяте червеното червило с четка. Накрая, ако смятате, че е прекалено наситено, просто попийте внимателно със салфетка.

redlips
Pinterest

Червеното червило е достатъчно драматично и ярко, затова силният грим на му отива. Клепачите можете да покриете само с основа за грим или с леки, бежови сенки. Добавете 1-2 пласта спирала и малко пудра и сте готови.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: media-cache-ak0.pinimg.com

No Comments Yet

Leave a Reply