Как сами да си направите перфектен сешоар

Кой каза, че в домашни условия не може да си направим перфектен сешоар. Да, определено се изисква малко повече сръчност за да съумееш да се пребориш с кичурите коса, четката и сешоара сама, но резултата си заслужава. Приготвили сме ви няколко лесни съвета, които следвайки ги ще имате страхотна прическа накрая.

И така:

Стъпка 1: Като за начало подгответе косата си, като нанесете стилизиращи продукти като: Wella Professionals Thermal Protection Spray или  Vidal Sassoon Pro Series Repair Heat & Protect Shine Spray. След което разрешете хубаво и разделете косата на три части: средната от тила до челото и по една от двете страни на главата.

perfectblow1
http://www.elle.com/

Стъпка 2: Започнете от зад напред или от тила към челото. Сушете кичур по кичур с помощта на кръгла чатка под и гледайте въздушната струя да е под 90 градуса. Не използвайте прекалено горещ въздух, има вероятност да прегорите косата. Хубаво е да редувате няколко секунди топъл въздух с няколко секунди студен въздух. Изсушените кичури захващайте със щипки, щъркели за да не се преплитат с мократа коса.

perfectblow2
http://www.elle.com/

Стъпка 3: След като приключите със сушенето може всеки кичур да го разрешите и тупирате леко за повече обем.

perfectblow3
http://www.elle.com/

Е, това е мили дами, вярвам всяка от вас би могла да се справи с тази задача 😉

 

 

 

източник:http://www.elle.com/

снимка:http://www.elle.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply