Как косата издава характера на жената?

Според науката за човешкия нрав формата, дължината и цветът на косата на една жена могат много точно да говорят за нейния характер. Екипът от френолози разделя в различни типа женския темперамент според прическата.

Дължина на косата

Дългата коса – жените, които имат дълга коса, по правило са много суетни. Характерна за тях е и силната чувствителност, която постоянно ги кара да се съобразяват с мненията на близките.
Средната дължина – тази дължина говори за нуждата от баланс на жената. Тези жени избягват крайностите и са големи идеалистки.
hair-character-2
Pinterest
Късата коса – дамите с къса прическа са доста организирани. За тях са характерни прагматичността и дисциплината, които им помагат да завоюват повече успехи.

Формата на косата
hair-character-3
Pinterest
Къдрава коса – жените с къдрава коса имат много богата душевност. Те са много емоционални и винаги първо слушат чувствата си. Дори жените, които се къдрят, всъщност несъзнателно искат да поработят върху емоционалната си природа.
Права коса – обратно на къдравите, жените с права коса са по-рационални, здравомислещи и овладяни.
Чуплива коса – косата, която се върти във всички посоки, показва, че тази жена е много непокорна и неотстъпчива. Жените със стърчаща коса са много импулсивни и инициативни.

Цвят на косата
hair-charecter - 4
Pinterest
Червен цвят – този цвят на косата е белег за голяма агресивност, но и за голяма амбиция. Червенокосите жени са много раздразнителни и успешни, особено във въпроси, отнасящи се до финансови дела.
Руса коса – характерно за блондинките е тяхната безчувственост. Те са доста организирани и практични, но рядко се оставят на емоциите да ги водят.Кестенява коса – кестенявият цвят говори за баланс между разум и чувства. Жените с този цвят на косата са отворени към новото и винаги са готови да експериментират.
Черен цвят – чернокосите жени са големи мечтателки с буен характер. Често те са спойката в едносемейство.

Прическа
hair-character-1
Pinterest
Плитки – смята се, че плитките оказват влияние върху житейския фокус и именно заради това йогите сплитат косите си, когато искат да изпаднат в състояние на медитация и пълна хармоничност.
Коса на опашка – жените, които постоянно връзват косата си на опашка, са много сковани, сдържани и взискателни към себе си.
Кок – прическата тип кок показва и свободолюбиви натури, които не се съобразяват с правилата. Бретон – жените, които си пускат бретон, най-често страдат от някакви комплекси,които искат да скрият от другите или притесняват да се разкрият заради ранимата си душа.
източник: www.tuktam.net
снимка: Pinterest
No Comments Yet

Leave a Reply