Как да сме със свеж вид през есента

Как да се справим с бръчиците около очите, с падащата коса и как да нанасяме тъмно червило?

В началото на всяка есен се повтарят някои основни теми за красотата, които притесняват повечето жени. Сезонът е преходен, а това изисква специфични грижи за зоната около очите, за косата или за избора на подходящ нюанс от модерните за сезона цветове в грима, който да ни впише в тенденциите. Не е нужно да отиваме в крайности в мерките, които взимаме или да жертваме външния си вид в името на здравето на кожата, например. Ще ви дадем отговор на три въпроса, които забелязахме, че вълнуват дамите в този момент:

Бръчици около очите? Ето как да се справите с тях.

След летните горещи дни е нормално чувствителната кожа около очите да бъде дехидратирана – това е реакция на кожата вследствие на слънцето и морската вода. Ето как забелязваме и първите бръчици, а това ни изостря вниманието да се погрижим за тази зона през зимата. Не се разстройвайте, защото почти всяка жена прави тази равносметка за състоянието на кожата си на финала на летния сезон. Есента обаче ни посреща с различни температури, както и със забързан темп на работа, което води и до образуване на тъмни кръгове около очите.

becool2

снимка:http://visianinfo.com

Съвет: използвайте кремове за зоната около очите, които съдържат пептиди и антиоксиданти и ги нанасяйте задължително с леки масажни потупващи движения. Това стимулира кръвообращението и кожата се разглажда по-бързо. Носете си крем за около очи с метален рол-он и го използвайте дори и върху грима няколко пъти на ден.

Косопадът ви се засилва? Ето защо!

Има средни показатели за растеж на косата – 1-1,5 см на месец. А обемът на косата, която пада на ден е средно между 100 и 150 косъма, на мястото на които израстват нови. Това е заложено на генетично ниво. Ако сте преценили, че имате косопад, който надвишава тези параметри – т. е. нямате пораснала нова коса, а и тя не расте с тези сантиметри на месец – добре е да обърнете внимание на проблема. Причините за влошаването на състоянието на косата могат да бъдат няколко – стрес, диета, неправилна грижа или дори преходът между сезоните.

BECOOL1

снимка:http://stylenoted.com

Съвет: в продължение на два месеца използвайте шампоан-концентрат, който съдържа аминокиселини, витамини и млечна киселина: те успокояват кожата на главата и стимулират космените фоликули.

 

Как да нанесете тъмното червило на тънки устни?

На този въпрос отговаря Лорън Андерсън, гримьор на Джесика Алба, а знаем, че виненото червило е слабост на актрисата. Според професионалиста, за да изглеждат устните ви обемни, добре е да изпишете едва забележим контур по ръба им с молив за устни, който да бъде в цвета на червилото, след което внимателно да минете около този контур с коректор или с тонален крем, като използвате остра гъбка за грим за по-прецизно нанасяне.

becool4

снимка:http://media-cache-ec0.pinimg.com

Съвет: използвайте два оттенъка: най-тъмния нанесете върху целите устни, а по-светлия – в центъра им.

 

 

източник: tialoto.bg

 

No Comments Yet

Leave a Reply