Как да сме уверени всеки ден

Ако сте срамежливи по природа и не успявате да повишите увереността си, защо да не излъжете? Много хора изглеждат супер уверени и мотивирани, но дали това наистина е така и дали под тази черупка не се крие една напълно различна личност? Нещата са такива, че обикновено хората не са наясно с това какво се върти в главата ти и съдят по поведението ти. За щастие всеки е способен да избегне ситуации в които се чувства неуверен, нервен, срамежлив, неспокоен и прочие, защото сме ви подготвили няколко чудесни и практични съвета как точно да избегнете това.

1. Говорете бавно

Като за начало трябва да сте наясно с това, което искате да кажете. Това ще ви помогне да избегнете всички паразитни думи и звуци, като “ммм“, „и“, „ако“, „всъщност“, „а“ и тн. Уверените оратори подготвят речта си предварително и обикновено говорят бавно, така че да могат слушателите да ги разберат добре. Повечето хора говорят бързо защото искат да свършат колкото се може по-бързо или пък защото се страхуват да не бъдат прекъснати. Развийте навика да мислите два пъти преди да кажете каквото и да било. Това е подходящ начин да се измъкнете умело, да изглеждате и звучите професионално.

2. Продължавайте да говорите

Никога не спирайте да говорите дори и да са ви прекъснали и да говорят върху вас. Говорете високо и уверено за да покажете, че игнорирате хората позволили си а прекъснат изказването/речта ви. Не е необходимо да крещите за да ги надвикате. Те ще направят същото и така ситуацията ще стане още по-нетърпима. Уважавайте себе си и не позволявайте на никой да ви прекъсва, но дори и това да се случи не губете контрол върху ситуацията.

3. Застанете на един крак

Преместете тежестта на единия си крак за да покажете на всички вашата увереност. Подобна поза показва, че нямате намерение да се отбранявате. По този начин давате вид на човек, който не е акумулирал напрежение в себе си и няма нужда да бъде защитаван от каквото и да било. “ Не съществува никой, който би могъл да ми стори нещо!“ – ето това показвате с тази поза.

4. Движете се правилно

Ако искате да изглеждате уверени е необходимо да привличате внимание дори с начина по който се движите. Нервните хора са винаги с рязки и и бързи движения, така че се постарайте да се движите по-бавно  и предпазливо за да изглеждате уверени. Избягвайте ненужни жестове. Ако не знаете къде да сложите ръцете си, дръжте ги една за друга пред вас, както правят професионалните оратори.

5. Не се втренчвайте

Грешката, която повечето изнервени хора правят е да се втренчват в публиката и да търсят нейното одобрение. Съществува огромна разлика между втренчване и контакт с очи. Уверените хора осъществяват често кратък контакт с очи и погледа им лесно минава през цялата зала без да губят фокуса си.  Контакта с очи за кратко ще ви накара да се почувствате по-уверени.

6. Облечете се подобаващо

Хората имат навика да се обличат така, че да отговаря на самочувствието им. Ако искате да представите себе си като уверена личност си облечете нещо ярко, не дръзко и провокиращо. Нерешителните и срамежливи хора никога не носят ярки цветове – те предпочитат да са невидими сред тълпата. Ето защо избягвайте тъмните цветове. Също така интересен слогн на тениската би могъл да ви е от полза да се заявите пред обществото.

7. Подобрете изражението на лицето си

Чудили ли сте се защо някои хора ви избягват и не искат да си говорят с вас. Това може би се дължи на факта, че изглеждате тъжни или недоволни. Веднъж подобрили изражението на лицето си ще усетите разликата. Опитайте да се успокоите и се усмихвайте по-често. Може и да ви е трудно когато се чувствате нервни, но се опитайте да се фокусирате върху нещо позитивно и така ще изглеждате приятелски настроен.

8. разказвайте смешни истории

Ако обикновено ви е трудно да говорите с хората без вътрешно напрежение, много вероятно е вашите любими забавни истории да стопят това напрежение и да направят общуването ви в пъти по-лесно. Имайте винаги под ръка няколко забавни случки, които да разкажете в трудна ситуация, така лесно ще се превърнете в център на внимание без да полагате особено много усилия в тази посока.

Без значение колко много се опитваме, много от нас не успяват да повишат увереността си. Лъжливата увереност е ефективен начин да покажете на останалите, че сте успешна личност въпреки трудностите ви в общуването на публични места. Обърнете внимание на езика на тялото и ораторските ви възможности. Ако чувствате, че нещо трябва да се промени, направете го.

Случвало ли ви се е да практикувате „лъжлива увереност“? Спокойно може да споделите с нас вашите малки тайни в тази посока 😉

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply