Как да си поставим руж според формата на лицето

Добре поставеният руж, придава на лицето свежест и кукленско излъчване. Вижте къде и какъв цвят да нанесете на лицето си, според формата му. Няколко съвета от www.kozmetikata.com, които вярваме ще са ви от полза.

Овална форма
Може да използване компактен или крем руж. Нанесете го от бузите към скулите. Цветът трябва да прелива, без да оставя рязък щрих по кожата.
Нанесете руж под скулите , ако искате да ги подчертаете. Важно е да улучите цвят, който ви отива. Нанесете и на още няколко места по лицето, както е показано на картинката, за да подчертаете формата и завършите перфектното излъчване.
Трик:за правилното поставяне на ружа, ще ви помогне усмивката. Усмихнете се пред огледалото и разучете лицевите мускули, така ще се локализира точното място, от където да стартирате с нанасянето на ружа.

face1
http://www.kozmetikata.com/

Кръгла форма
За кръглите лица е необходимо повече време, за да се постигне перфектното им излъчване, тъй като при тях трябва да се постави допълнително руж на определени места, за повече финес.
Когато избирате цвета, избягвайте перлените нюанси, които отразяват светлината и правят лицето да изглежда по-широко и голямо.
Нанесете ружа, започвайки от вдлъбнатините, които се движат надолу по протежение на скулите. Продължете линията отстрани почти до самата брадичка, това ще ви помогне да направите лицето да изглежда по-тънко .
Приложете вече познатия трик с усмивката.

face2
http://www.kozmetikata.com/

Квадратна форма
Тази форма наподобява донякъде овалната, но чертите на лицето са по-отсечени и изразителни. Тук целта ще е, не да ги подчертаем, а да ги омекотим.
Нанесете ружа с кръгови движения, като акцентирате най-вече върху бузите . Това ще направи формата на лицето по-малко остра.
За да направите лицето да изглежда по-слабо, си представете, че рисувате върху бузата буквата G. Започнете от слепоочието, скулите и накрая надолу към челюстта.
Приложете вече познатия трик с усмивката.

face3
http://www.kozmetikata.com/

Продълговата или триъгълна форма
Продълговатите лица обикновено са достатъчно слаби, с видимо подчертани чело и брадичка.
Ако искате лицето да не изглежда така дълго, нанесете ружа с хоризонтални движения, като започнете от ухото и продължите към бузите.
Нанесете руж и на челото и брадичката с помощта на четка, това също ще намали визуално дължината на лицето ви.
За тези които имат високо чело е техниката за нанасяне на руж по линията на косата.
И тук приложете вече познатия трик с усмивката пред огледалото.

face4
http://www.kozmetikata.com/

Как да изберем правилния цвят:
– за светла кожа, използвайте нюанси близки до роза и кайсия;
– за нормална кожа, са подходящи цветовете от кайсия до праскова;
– за тъмни и загорели кожи, използвайте нюансите от праскова до корал.

Когато искате по-подчертани форми на лицето си, маркирайте необходимите места с руж в кафявата гама.

 

 

източник:http://www.kozmetikata.com/

снимка:modelmayhem.com

No Comments Yet

Leave a Reply