Как да си направите вещерска шапка за Хелуин

Останаха само две седмици до празника на Вси Светии или иначе казано Хелуин. Със сигурност повечето от вас са започнали някакви приготовления около празничните костюми и домашна украса. Ако не сте и имате нужда от малко вдъхновение сме ви подготвили една много лесна и бърза идея за това как да си направите вещерска шапка, такава каквато на вас ви харесва и би ви отивала на костюма.

Всичко от което ще имате нужда са 20 мин. свободно време, картон или готова картонена шапка, лепило, цветен прах в цвят по ваш избор, молив и една празна кутия в която да изсипете цветния прах.

Craft1

И така нека започнем. Ако не сте открили готова картонена не оцветена шапка, можете да си я направите сами много лесно. Вземете картона и очертайте един голям кръг с диаметър 40см. и го изрежете. Оставете го настрана и направете още един такъв, след което и него изрежете. В центъра на втория кръг поставете точка и я свържете с права линия към окръжността (да изглежда като радиус). Вземете ножица и направете разрез по тази линия, след което навийте като фуния и залепете с лепилото. Диаметъра на фунията го съобразете с размера на главата за да може после шапката да ви пасне идеално. Оставете да изсъхне и след това поставете вече готовата фуния в центъра на първия картонен кръг. Очертайте с молив от външната част и след това очертайте на разстояние 2 см. от вече начертания кръг още една по-малка окръжност. Изрежете най-малкия вътрешен кръг, това което ви остана е вашата периферия на шапката. Сега е време да съединим двете части: фунията и периферията. Направете три симетрични напречни разреза на вътрешния кръг на периферията. те не трябва да са по дълги от 2-та см. които отмерихте преди малко, след това прегънете и залепете от вътрешната част на фунията. Оставете да изсъхне за 5 мин.

craft2

Сега е време да украсим нашата вещерска шапка. Вземете четката и лепилото и намажете шапката от външната и страна с лепило. Цветния прах трябва да е изсипан в широка кутия за да ви е удобно да топите четката и да нанасяте върху намазаната с лепило повърност. Ако ползвате само един цвят може направо да го поръсвате с ръка, но трябва да внимавате да е равномерно.

craft3

Ако оцветявате в няколко цвята, мажете с лепило само онази част от шапката върху която посипвате цветен прах. Напластявайте цвета докато покрие плътно и няма прозрачни петна. Измивайте четката при нанасянето на нов цвят.

craft4

Това е … красива е нали. Освен това се прави много лесно и най-хубавото е, че може да сте различни от всички останали. Весел Хелуин 😉

източник:ladymagazine.bg

снимки:sheskindacrafty.com

No Comments Yet

Leave a Reply