Как да си направим домашен пластелин?

Ако сте родител на дете над 2 години, сигурно знаете колко много децата обичат играта с  пластелин ?

Моделирането е много приятно и увлекателно занимание, както за момиченца така и за момченца 🙂

Според възпитатели и психолози играта с пластелин дава широк спектър от творчески възможности – от една страна развива въображението и артистичните заложби, а от друга страна пластелина влияе върху силата и координацията на ръцете. С други думи развива чудесно фината моторика на децата.

В допълнение към  учебният процес много училища във Великобритания имат практика да насърчават всички ученици на възраст между  4-6 години да учат- играят с (PlayDoh) пластелин. По този начин децата могат да покажат собствените си познания и същевремено с това да развиват:

–  комуникативни умения

–   творческо мислене

–   фина моторика

–  работи активно за развитието на сензорната интеграция

–  развива уменията и видовете игри

–  успокоява натоварената деска психика

Ако обаче самите деца участват в приготвянето на (PlayDoh), това прави заниманието още по-интересно. Ето защо всяка седмица в училището на дъщеря ми дават за домашна работа едно от децата да направи домашен цветен пластелин за целият клас и всички ученици  да се забавляват заедно и да развиват своите умения.

Ако и вашите малчугани са във възраст, в която играят с пластелин и е едно от любимите им занимания, тази рецепта, която Ви я представям е точно за вас 🙂

IMG_20160401_122324

Продукти :

4  чаши брашно

1 1/2 чаша сол

2 супени лъжици растително олио

1 чаша вода

2-3 цвята по желание готварска боя на водна основа

2-3 ч. л. течна ванилия или няколко капки етерично масло

Начин на приготвяне :

Смесете всичко заедно добре в голяма купа, разбъркайте, сложете го в хладилника за 30 минути да се охлади и след това децата могат да започнат да играят. След като приключат играта, за да съхраните останалата част от пластелина може да я увиете във кухненско фолио или в херметически затворени контейнери.

Благодаря на  WEST LONDON PRIMARY SCHOOL за рецептата.

Източник: http://www.ladymagazine.bg

Снимка: pinterest.com

No Comments Yet

Leave a Reply