Как да си направим венец за Хелуин

Открихме страхотна декорация за дома по време на наближаващия Хелуин и веднага решихме да я споделим с вас. Една свежа идея за вашата врата, която ще накара всеки да ви завиди ;). Освен това е много лесна, с малко материали, евтина и много оригинална.

Ето какво ще ви е необходимо:

1 стар диск

1 венец от клонки ( може да ползвате готов или да си направите сами)

оранжев филц или друг подходящ материал ( може да го заместите с вълнен плат)

 

venec

 

Вземете диска и го поставете върху филца, очертайте с молив и изрежете с ножица. След което започнете да режете от вън на вътре докато не получите спирала, точно както е показано на картинката. Може да направите спирала толкова дебела, колкото ви харесва на вас. Колкото по тънка е, толкова по мънички цветенца ще се получат. Сега започнете да навивате спиралата, докато не стигнете до края и фиксирайте с лепило.Следващата стъпка е да направите колкото се може повече такива цветенца, така че да покриете целия венец с тях. Може да си купите малко черна панделка и я завържете на върха на венеца. Също така, може да декорирате допълнително с пластмасов скелет или тиква. След като приключите с тези декорации е време да закачите от вътрешната страна на венеца малка жица и да я оформите като кукичка за да ви бъде удобно да го закачите на вратата. И това е всичко. Лесно, бързо и много оригинално..

 

venec2

Препоръчваме ви ако имате деца и ви харесва тази чудесна идея да ги включите и тях в намотаването на цветенцата. Ще им бъде изключително забавно, а след това ще са много горди с крайния резултат.

източник: ladymagazine.bg

снимки:goodshomedesign.com

No Comments Yet

Leave a Reply