Как да си изберем бижу според зодията

Древните астролози вярвали, че влиянието, което има зодията върху съдбата на човека и жизнения му път, се усилвало чрез носенето или притежаването на камък, свързан със съзвездието, под чийто знак е роден.

 

Тази идея е базирана на хармонията, съществуваща между всички неща на Земята и във Вселената. Вашият Астрален камък е нещо повече от символ на Астрологическия ви знак. В действителност, той получава вибрации от различните съзвездия и може да усили влиянието на планетите и съответния зодиакален знак.

 

Според Ведите различните скъпоценни камъни черпят силата си от космическата енергия на планетите от Слънчевата система. А Аюрведическата медицина казва, че определени планети могат да влияят на органите или на конкретна част от човешкото тяло. Също така поведението на планетите може да окаже ефект върху нашия ум и дори върху едва доловимите части от подсъзнанието ни. Така например, специфичната позиция на небесните тела, определяща хороскопа, индикира пътищата на човешката съдба.

 

Медицината и астрологията също имат своята връзка, открита още в древните времена. Различните планети оказват въздействие върху различни части от човешкото тяло. По тази причина и до днес камъни те се използват в различни козметични и лечебни процедури.

 

Планета от небесната карта със слабо влияние, често се проявява и физически, като слабост в част от тялото, засегната от космическата енергия на тази планета. Скъпоценните камъни имат силата да хармонизират планетарното влияние. Рождените скъпоценни камъни за всеки зодиакален знак са следните:

 

Овен 21 март – 20 април 

Символът на тази зодия е енергията и активността. Овните са енергични, иництивни, амбициозни и креативни. Планетата, която управлява тази зодия е Марс. А скъпоценните камъни са всички червени – червен корал, рубин, гранат, червен яспис, червен хематит (кървав камък), червен циркон, червен турмалин.

 

Телец 21 април – 20 май

Символите на този знак са любовта и мъдростта. Подвластен е на планетата Венера. Телците могат да избират измежду бижута с диаманти или всички жълти камъни – топаз, цитрин (жълт кварц), кехлибар.

 

Близнаци 21 май – 20 юни

Това е знакът на двойствеността. Той символизира живота и смъртта, радостта и тъгата, здравето и болестта, изобилието и бедността. Над тази зодия бди Меркурий.  Носете лилави камъни, като аметист и флуорит.

 

Рак 21 юни – 22 юли

Това е зодията символизираща живота и любовта. Този знак носи магическата сила на любовта. Луната е планетата на зодия рак. Скъпоценните камъни на раците са всички със зелен цвят – изумруд, нефрит, оливин, ахат, зелен яспис.

 

Лъв 23 юли – 22 август

Лъвът е знакът на мъдростта и енергичността. Божествеността и смирението са вродени качества на иначе огнените лъвове. Слънцето е управляващата лъвовете планета.За тях са бижутата с оранжеви и златисти скъпоценни камъни – кехлибар, оранжев яспис, огнен опал, топаз.

 

Дева 23 август – 22 септември

Родените под знака на дева символизират здравият разум, превърнат в знание. А познанието и разбирането пораждат мъдрост. Девите са подвластни на планетата Меркурий. Скъпоценните камъни са аметист и флуорит.

 

Везни 23 септември – 22 октомври

Тази зодия изобразява баланса, който трябва да постигнем чрез делата си през годините. Също везните символизират израстването на любовта, водеща до единство. Тяхната управляваща планета е Венера. Представителите на зодия везни могат да избират своите скъпоценности с жълти камъни – топаз, кехлибар, цитрин.

 

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

Скорпионът е един от най-могъщите знаци на зодиака. Той притежава двойствена сила. Може да пропадне до най-дълбокото дъно и да се издигне до най-високите върхове. Скорпионите биват водени от войнствения Марс. Техните скъпоценни камъни са тези с червен и пурпурен цвят – рубин, гранат, корал, червен яспис, кървав камък.

 

Стрелец 23 ноември – 21 декември

Това е знакът на висшия идеализъм и благородство. Стрелците са най-одухотворената и експресивна зодия. Те са под влиянието на Юпитер. Стрелецът трябва да украси благородната си осанка със сини скъпоценни камъни – сапфир, лазурит, син топаз, содалит.

 

Козирог 22 декември – 20 януари

Този знак обозначава мистерията на най-тъмната нощ и едновременно блясъка на най-светлия ден. Козирогът символизира преминаването по моста на тъмнината, преди достигането на искрящата бяла светлина. Стремежът на представителите на тази зодия е завоюването на собственото им его. Подвластни са на планетата Сатурн. За козирозите са подходящи скъпоценни камъни в бял или черен цвят – черен турмалин, гагат, лунен камък, опал, перли.

 

Водолей 21 януари – 19 февруари

Този знак символизира издигане в общуването и работата в екип. Целта на Водолея е да постигне единство на цялото или цялост в единството. Техен небесен помощник е Сатурн. Чистите сини камъни са подходящите за тази зодия – син топаз, лазурит, сапфир.

 

Риби 20 февруари – 20 март

Представителите на този знак са самоотвержени и безкористни. За тях тези качества са най-важните при постигане на успеха. Това свидетелства за техния неуморен дух, целящ да спази човечеството от лапите на алчността. Водач на рибите е планетата Юпитер. Скъпоценните камъни, подходящи за рибите са светлосините и тези с цвят индиго – син топаз, индигов сапфир, лазурит.

zodii-kamuni
www.xn--mnadssten-52a.se

Ако искате да носите някакъв камък за конкретен ден от седмицата или този, който представя деня, в който сте бил роден, ето табличка за вас:

 

Понеделник  се управлява от Луната и е хубаво в този ден да носите перли, лунен камък

Вторник е подвластен на Марс. Тогава носете рубин, гранат, корал

Сряда е под влиянието на Меркурий и ехубаво да сте с бижута от тюркоаз, сапфир, лазурит

Четвъртък се управлява от Юпитер, бижутата на които трябва да заложите през този ден трябва да са направени от аметист.

Петък е денят на Венера. През този ден носете бижута от смарагд, малахит, ахат (нефрит)

Събота е подвластна на Сатурн. Хубаво би било да заложите на диаманти, опушен кварц, опал

Неделя…денят на Слънцето. Носете кехлибар, злато и топаз.

 

Може да изберете бижутата си и според месеца, в който сте родени:

 

Януари – гранат

Февруари – аметист

Март – кървав камък, яспис

Април – сапфир, диамант

Май – изумруд

Юни – ахат

Юли – тюркоаз

Август – халцедон

Септември – хризолит

Октомври – берил

Ноември – топаз

Декември – рубин

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: blog.hairpro-bg.com

No Comments Yet

Leave a Reply