Как да се храним за да детоксикираме организма си?

Хапвайте предимно полезни храни , за да прочистите тялото си от отровите.

Ако искате да имате хубава, бляскава и здрава кожа , коса , да не се подувате или пък да не страдате от някои неразположения, редом с всичко, с което се храните, е нужно да поемате и храна, която изчиства токсините. При лошо хранене се натрупват токсините в кръвта, а те провокират алергии , пъпки, акне , розацея , лющене на кожата , мазна кожа и лош тен.

Пийте само по едно кафе сутрин. Прекаляването с ободряващото питие може да натрупа прекалено токсини в тялото ви. В случай, че се чувствате недобре разсънени, изпийте чаша прясно изцеден сок от цитрусови плодове . Може да си направите и чай от ройбос . Той съдържа всички качества на кафето, но без кофеина , който напряга организма.

Освен месо, риба или други основни ястия, всеки път хапвайте салата от пресни зеленчуци . Не ги утежнявайте излишно с майонези и сосове, а ги овкусете с лимон и зехтин . Заменете оцета с лимонов сок и обилно поливайте салатата. Тъй хем ще пречистите организма си, хем ще изгорите и някой килограм.

Ползвайте билки и подправки. Те са вълшебни, подмладяват организма и изчистват организма. Джоджен , розмарин ,черен пипер , къри, кимион , чубрица , сминдух . Те имат противовъзпалително действие и помагат за синтеза на глутатиона– силен антиоксидант .
Пийте зелен чай и правете упражнения , от които да се изпотите, за да извадите по този начин токсините с потта . Ходете на сауна , тя има същия ефект.

Пийте вода . Доста вода. Тя прочиства всичко.

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:ldsliving.com

No Comments Yet

Leave a Reply