Как да се сътворим мистериозен грим за пъстри очи?

Пъстрите на цвят очи са все още мистерия за всички, които се занимават с подобни изследвания. Именно поради необичайната си комбинация от цветове. Обикновено преливат от жълто към светло кафяво с отенъци на зелено, понякога има тъмно кафяви петънца на по-светла жълтениково кафява основа. Всичко това води до труден избор на цветове при грима така, че да се подчертае естествената красота на тези уникални очи. Ако сте от щастливките с такъв цвят очи обърнете особено внимание към следващите няколко лично според мен много полезни съвета. Като представител на тази група жени ви гарантирам, че съм ги изпробвала всичките и резултата никога не ме е подвеждал.

 

1. Златни отблясъци

Златистите цветове винаги са добре дошли при почти всички цветове очи. Но ще се касае до пъстрите, играта със златистите нюанси наистина води до изключителен резултат. Когато избирате сенки спокойно заложете на палитра в която преобладават златистите нюанси. Ефекта може да го допълните със кафява очна линия.

2. Сини цветове

Не знам за вас, но Аз обожавам синьото, но когато става въпрос за грим съм много внимателна с него. Много дами притежателки пъстри очи погрешно вярват, че това е точния цвят за тях. Както и да е, имайте предвид, че ако не сте подбрали правилното синьо рискувате да направите така, че погледа ви да изглежда отегчителен и неприветлив. Ако искате да имате уникален грим избягвайте сините сенки, пастелно син/синьо-зелен молив с който да очертаете окото – ДА, но в никакъв случай светло сини студени тонове.

3. Бежови цветове

Ако във цвета на вашите очи има зелени оттенъци, то тогава бежовите тонове ще ги подчертаят. Сенки с цвят карамел биха имали същия ефект. Ако искате да подсилите зеленото, то тогава комбинирайте бежови сенки със очна линия в цвят карамел и довършете грима с кафява спирала.

4. Неутрално кафяво

Топлината на кафявия цвят помага да подсилим силата на погледа и цвета на очите ни. За по-силен ефект оптимизирайте с кафява очна линия и черна спирала. Ще видите, че резултата ще ви хареса ;). За дневна визия подбирайте по-светли тонове, а за вечер заложете на тъмно кафявото.

5. Розово

Това определено не е най-добрия избор на цвят за този тип очи, особенно по-ярките неонови цветове. Ако все пак обичате този цвят и бихте желали да го използвате при грима си, изберете бледо розово за да довършите цялостната визия. Може да поставите в началото на окото, малко в средата на клепача или под веждите ако розовото наистина е много светло. Може също така да го използвате при избора на червило и по този начин да включите розово в грима.

6. Лилаво

Пъстрите очи имат способността да променят цвета си в зависимост от това дали сте навън или вътре. Ето защо лилаво, бледо и тъмно лилаво са много подходящи като комбинация за тези очи. Освен това са идеалните цветове за опушен грим. Лилавото помага на зелените нюанси в окото да изпъкнат и правя погледа много мистериозен. Довършете грима с една очна линия в тъмно лилав цвят и ще постигнете неочакван драматизъм.

7. Спирала

Не си мислете, че единствено кафявата спирала е подходяща за вас. ISL имат уникален цвят „wild plum“, който ви препоръчвам много. Зелена спирала също е добра опция и разбира се черна, но не прекалявайте много с нея, защото погледа може да натежи.

Е, момичета оказа се в същност, че имаме не по-малко различни опции за грим от дамите с кафяви и сини очи. Експериментирайки с различните цветове сенки, очни линии и спирали всъщност можем и сами да открием най-подходящата за нас. Ако това все пак ни е трудно можем да се доверим на специалистите в магазините за декоративна козметика. Понякога дават много полезни съвети.

 

 

 

 

снимка: http://womanitely.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply