Как да се справим с проблемния косопад

Проблемите свързани с косата са винаги стресиращи. Жените, и не само те са много чувствителни на тази тема, тъй като косата е като украшение за една жена. Не случайно за нея се полагат толкова грижи, има изписани хиляди козметични рецепти, непрекъснато се създават нови продукти с които да я поддържаме жизнена, здрава и блестяща.

Оплешивяването е по-често срещано явление при мъжете, но все повече жени страдат в следствие на стреса и динамичния живот от този проблем. Има няколко превантивни мерки, които може да вземете за да не се стигне до рискови нива на опадане на косата.

Понякога се стига до паника при някои жени, когато видят малко повече коса върху гребена си.  Това разбира се не би трябвало да ви плаши. Обикновено косата към края на октомври пада повече, но след това се възстановява, това е т.н. обновяване и е нормално. За да имате каквито и да било притеснения трябва в продължение на три месеца да има постоянен косопад, косата е видимо по-тънка и блясъка и се е загубил.

Ето какво бихте могли да направите за да предотвратите това:

Като начало трябва да се грижите за цялостното си здравословно състояние, което ще рече, че трябва внимателно да подбирате храната с която се храните. Подбирайте я според сезона, вашите лични нужди и вкусове. Спортувайте редовно и спете минимум 8 часа на денонощие. Oсвен това се стремете да приемате стресовите ситуации по-философски със завидно спокойствие. Имайте предвид, че стреса е основния индикатор който отключва мощен косопад.

Приемайте витамини редовно. Ако не можете да си ги осигурите чрез храната, задължително ги приемайте под формата на добавки.

Друго много важно нещо свързано със цялостното ви състояние на косата е начина по който се грижите за нея. Колко често я подстригвате? Какви стилизиращи продукти ползвате? Колко често я боядисвате и с какви бои? Как я сушите със сешоар? Това са много важни неща и е хубаво да се обърнете към ПРЕПОРЪЧАН специалист!!!

Накрая, но не на последно място по важност ако вече страдате от подобен косопад – в никакъв случай не третирайте косата с химикали, които биха влошили още състоянието и. Масажирайте често скалпа с успокояващи масла и стимулиращи растежа продукти.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://www.fashionisers.com/

No Comments Yet

Leave a Reply