Как да се справим с неприятния цъфтеж на косата

Добрия външен вид на всяка жена завършва с перфектна прическа, но понякога косата ни не е на същото мнение, а цъфтежа на косата може да съсипе дори най-прекрасната рокля. Основната причина за появата на цъфтящи краища по-косата е че косъмът не е толкова здрав, за да предпази краищата си. В резултат на това когато косата ни е дълга, хранителните вещества и смазката на косата не достига до върховете, те се изсушават, отслабват и в крайна сметка започват да се разделят на две – ефект, който ние наричаме цъфтеж на косата.

Цъфтежа на косата зависи от типа косъм

hairblossom
moreradio.gr

Истината е че малко са дамите, които могат без грижи да имат дълга и перфектна коса. Повечето жени имат суха и склонна към накъсване коса, което е идеална предпоставка за цъфтеж на краищата й. Има фактори, които допринасят към този процес – боядисване на косата, използването на преса или маша също така прекалено интензивното сресване на косата може да доведе до цъфтеж.

Ако косата ви вече е почнала да цъфти няма начин да се справите с нея, единственото и решение е да я подстрижете. Хубавото е, че обикновено се подстригват само краищата, но ако фризьора ви прецени, че косата е изтощена или има изгорели части в следствие от третиране с боя е по-добре да се разделите с по-дълга част от косата си. Така ще и дадете нов живот и ще може да спазвате правилни грижи за нея.

Ако обаче не ви се посещава фризьор и искате сами да се научите да се справяте с досадния проблем на цъфтящата коса, то ето как може сами в домашни условия да върнете живота на вашата коса:

1. Разделете косата на възможно най-малки и многобройни кичури;
2. От всеки кичур внимателно се подстригва само най-връхната част;

За да използвате този метод успешно е добре да използвате остри ножици, светлината трябва да е добра и не на последно място да следите да минавате последователно всички кичури и да не режете прекалено дълга част от косата!

 

 

източник:http://tq-jenata.com

снимка:comunicatorbg.com

No Comments Yet

Leave a Reply