Как да се превърнем в магнит за щастие

Срещали ли сте щастливи, социални и забавни личности с които да поискате да станете приятели веднага? Такива хора винаги се отличават от останалите. Ако можете да избирате между весел и уверен човек и някой тъжен и нерешителен, с кой бихте избрали да общувате? Разбира се, че всеки би избрал първия тип. Ако и Вие искате да станете от този тип позитивни и привличащи към себе си хората личности сме ви приготвили няколко полезни съвета в тази посока 😉

1. Положете усилия

Успешните хора винаги привличат вниманието върху тях, така че ако искате да станете магнит би било добре да успеете в дадена област. Понякога ни е много трудно да разберем защо успешните личности имат всичко което пожелаят. Може и да ви изглежда, че са постигнали всичко само за ден, но това съвсем не е така. Те са работили за този успех години наред и това, което света вижда е резултатът от продължителна и упорита работа в точно определена посока. Колко от нас виждат безкрайните тренировки на един Олимпийски шампион или пък безбройните сценарии през които са минали всички филмови звезди за които се сещате докато стигнат до онази главна роля, която им донася така мечтания Оскар? Точно толкова усилия са ви необходими и на вас за да постигнете успех и да се превърнете в  магнит за щастие. Бъдете смели, мечтите се сбъдват, когато работите по тях!

2. Бъдете уверени

Уверените личности могат да убедят всеки. Те имат такава харизма, че просто не можем да свалим очи от тях, когато те са пред аудитория изнасяйки поредната си реч. Те много лесно могат да привлекат за свой съюзник не само хора които искат, но и тези които не са обект на желание от тяхна страна. Наблюдавайте се и открийте страховете си, след което ги премахнете. Те само ви блокират и пречат да достигнете онова ниво на развитие за което мечтаете. Увереността си личи от километри, не е нужно да се заявявате всеки път.

3. Бъдете социално активни

Човечеството се развива със страхотни темпове и това, което е било актуално преди десетилетие вече е отживелица. Модерните хора са социално активните хора. Да изградите здрави и силни връзки е много важно ако искате да привличате успеха. Когато отделяте достатъчно внимание на хората с които общувате, на семейството си, на любимите си същества вие се развивате като социално активна личност. Няма да срещате затруднения в общуването с нови хора и живота ще ви се струва изпълнен със светлина. Освен това, колкото повече приятели имате, толкова по-лесно ще ви бъде да създавате нови такива.

4. Имайте добри обноски

Харесва ли ви да общувате с груби и нетърпеливи хора? Едва ли. Всеки обича да е заобиколен от културни хора с добри обноски. Рядко крещящ човек, говорещ неприемливи неща прави добро впечатление. Културата на поведение е много мощно оръжие. Опитайте се да развиете тези си качества и ще се радвате на компанията на много хора.

5. Винаги изглеждайте блестящо

Да изглеждаш добре, не винаги е свързано с това да похарчиш цяло състояние за скъпи дрехи, козметика и аксесоари. Достатъчно е само да носите удобни дрехи подчертаващи вашата същност, да сте спретнати и чисти. Създайте си собствен стил на обличане и го следвайте неотлъчно.  Ако не може да се справите сами с тази задача спокойно може да се доверите на стилист-консултант, който за няколко часа ще ви създаде много точни рамки кои цветове и форми са за вас и това ще ви помогне много при избора на дрехи и цветови комбинации. Увереността винаги е резултат от собственото ни светоусещане. Ето защо е много важно да се харесваме в кожата си.

6. Усмихвайте се колко се може по-често

Усмихнатите хора са силни и независими личности. Те винаги привличат околните с енергията, която излъчват. Ще можете много лесно да привличате интересни личности , да създавате нови приятелства и партньорства ако се усмихвате по-често.

7. Използвайте възможностите

Всеки иска да е около някоя успешна личност. Те са такива защото се възползват от всяка изпречила им се на пътя възможност. Правете същото. Прегърнете всеки шанс, който забележите. Това е възможност да научите нещо ново, да се развиете, да придобиете житейски опит, а това е безценно.

Да бъдеш магнит означава да привличаш успех, нови интересни личности и огромни възможности за реализация на вътрешен потенциал. Ето защо е необходимо да изглеждате добре, да се научите да казвате всичко, което искате да кажете, тогава когато искате да го кажете по подходящ начин, без да се притеснявате да се заявите. Да развивате всеки ден уменията и знанията си.

Често пъти ние хората правим грешката да пропиляваме времето си опитвайки се да заприличаме на някой друг, вместо да разкрием на света собствения си потенциал…Да си щастлив е избор…Вашият избор! Какво ще направите с живота си е ваша отговорност!

 

 

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply