Как да се освободите от стреса след тежък работен ден

Освобождаването от стреса след дълъг и тежък ден е от съществено значение за вашето здраве. Напрежението и чувството за тревожност могат да имат сериозен негативен ефект. Точно затова е важно да се научите да релаксирате! Съществуват много методи за премахване на стреса, но ние решихме да ви предложим 5 съвсем лесни и резултатни идеи, които бързо ще ви накарат да се отпуснете.

 

1. Поговорете с приятел

Или с член н семейството ви. Споделянето на проблемите е здравословно и ще ви подейства релаксиращо. Като идеята е да поговорите с един, максимум двама души. Недейте да се оплаквате на всеки срещнат, защото това ще доведе до обратен ефект.

relax2
thebottomoftheironingbasket.blogspot.com

 

2. Събуйте обувките си преди да влезете вкъщи

Приемете дома си като храм, в който няма място за негативна енергия. Той е приятен и спокоен. Събувайки обувките си преди да влезете в него, се смята, че оставяте напрежението и лошите емоции отвън.

 

3. Изпийте чаша билков чай

Най-добре от мента. Чаят ще ви успокои, особено, ако направите пиенето му като вид ритуал, който слага край на тревогите ви през деня.

relax1
dotandbo.com

4. Запалете си ароматна свещ

Ванилия, лавандула, иланг-иланг, жасмин, роза – това са ароматите, които действат най-успокояващо. Като, разбира се, можете да си направите и комбинация от няколко. За още по-голям ефект си пуснете приятна музика и се настанете удобно поне за 10 минути, през които мислете само за хубави неща.

 

5. Вземете солена вана

Ефектът е поразителен! Изсипете две чаши морска сол във ваната и добавете щипка лавандулово масло. Важно е нивото на водата да е достатъчно високо, за да покрива слънчевия сплит. Още след 10-15 минути ще усетите как тялото ви се отпуска и напрежението изчезва. Друга интересна идея е, докато сте във ваната, да си представяте, че се намирате на зелена поляна с цветя и птички, а до вас ръми малко поточе.

 

източник: www.dormeo.bg

снимка: elyann.tumblr.com

No Comments Yet

Leave a Reply