Как да се гримираме правилно

Макияжа има силата да ни трансформира до неузнаваемост. Всичко, което трябва да направим е да усвоим тайните на гримирането, така че с минимални усилия да постигнем максимален ефект.

Ако сте от дамите, които могат да се гримират тогава имате възможността да покажете на света най-добрата част от себе си. В противен случай не се мъчете, резултатът ,може да ви накара да се чувствате смешни в очите на околните, а това определено не би се отразило добре на самочувствието ви.

В тази статия ще научите няколко основни правила при поставяне на грим. Като за начало преди да сме започнали със съветите е хубаво да ви кажем колко е важно да масажирате кожата на лицето си. Преди да започнете нанасянето на каквито и да било разкрасителни продукти е хубаво да си направите един лек масаж, така кожата ще е по- податлива на грима който ще поставите след това.

И така….

1. Нанесете тонер

Много често дамите не се сещат да поставят тонер преди основата. Трябва да имате в предвид, че ако поставяте тонер преди фон дьо тена, то той ще бъде много по-добре абсорбиран и няма да стои на петна.

2. Поставете база 

Ако ще излизате вечер ви съветваме да използвате фон дьо тен вместо обикновената пудра, която използвате в ежедневния си грим.

3. Гримирайте очите

След като сте нанесли база, продължете като изберете подходящи сенки за очи. Хубаво е да ги нанасяте с четка вместо със стандартните апликатори които вървят с тях. Не забравяйте, че за да има завършен вид грима на очите задължително трябва да поставите молив за очи или очна линия. И накрая спирала, на къде без нея?

За тези от вас, които имат проблем с това как точно да нанесат сенките, може да изгледат видеото, което е към статията 😉

4. Нанесете руж

Започнете нанасянето на ружа като изтегляте четката от носа към края на скулата, разнасяйте ружа с бързи движения за да не се получи натрупване на цвят само в една точка. За дневен грим избирайте по-светъл руж и обратното, ако се гримирате за вечерно излизане заложете на по-тъмните нюанси.

5.Червилото

Последният ни съвет е свързан с това как да нанесете червилото. Хубаво е прида поставите основния цвят да нанесете база за червило. Тя помага цвета на червилото да стои ярък  и да се получи една плътност, която в противен случай няма как да постигнете. Ако нямате такава база фон дьо тена ще свърши работа. Поставете върху устните с потупване тънък слой и след това нанесете червилото.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: pinterest

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply