Как да привлечем финансов просперитет?

Колко често се чудите как да привлечете повече пари към вас? По лесно е от колкото си мислите. Просто трябва да сте упорити и постоянни в работата си и по-продуктивни в действията си. Парите обичат да бъдат пресмятани. Това е мотото на живота на много финансово успешни личности. Много е важно да развиете ефективни умения да управлявате парите си. Трябва да сте мъдри и достатъчно търпеливи за да съумеете да спестите разумно парите си, защото понякога се налага да се лишите от определени неща. Ако искате джобовете ви да са пълни с пари, трябва да имате необходимата нагласа за това. Тези, които не успяват да се придържат към определен бюджет и разпиляват парите си наляво и надясно, често пъти са въвлечени в тежки финансов проблеми.

Много хора, особено жените, имат навика да губят контрол при вида на определени дрехи или бижута. Склони са да забравят за месечния си бюджет или други по-важни нужди само за да задоволят желанието си да си закупят дадената вещ. В днешни дни изкушенията са толкова много, че да им устоиш не е никак лесна задача. Но въпреки това трябва да бъдем реалисти и да се придържаме към наистина необходимите неща, без да пилеем за абсолютно ненужни вещи от които няма да имаме бъдеща полза.

Ето няколко полезни съвета как да привлечете финансов просперитет:

1. Не пилейте пари веднага след като ви преведат заплатата

Да си признаем, че едно от най-приятните неща е да видиш банковата си сметка в началото на месеца след като са ти превели заплатата или си получил някоя и друга комисионна или хонорар ;)! Без значение как са се озовали парите по сметката ви, те определено ни влияят на самочувствието така, като нищо друго.

Често пъти когато имаме повече пари ставаме по-малко внимателни към тях. Както и да е, важното е да избегнете импулсивния шопинг. Преспете поне ден, два и след това решете колко и как да похарчите. Нека заплата ви постои известно време в портфейла, така ще се изпълните с позитивна енергия и ще привлечете успех в живота си. Ако се позовем на Фенг Шуй, портфейла ни никога не трябва да е празен. По този начин няма да изгоните енергията на парите.

2. Не забравяйте за пасивните парични постъпления

Трудно е да живеем разчитайки само на месечната си заплата. Ако искате да сте уверени и с високо самочувствие е хубаво да изградите поне 5-6 източника на пасивни доходи. В днешни дни те се превърнаха във важна част от живота на много хора. Много мои познати все повече се ангажират с работа на свободна практика и по този начин си докарват доходи, които повишават стандарта им на живот. Пасивните доходи правят хората много по-независими и уверени, не се притесняват че биха могли да загубят работата си и по този начин успяват да са по-съсредоточени и продуктивни в тази си работа. От това в крайна сметка имат полза не само те, но и всички около тях.

3. Планирайте бюджета си

Планирането на бюджета е навик на успешните и умни хора. Важно е да намерите време да си направите месечен и годишен бюджет. По този начин ще имате възможност да контролирате и следите сумите, които харчите по време на месеца. Хората, които се придържат към бюджета си, обикновено успяват да избегнат нежелани дългове. Анализирайте стъпка по стъпка месечните си разходи и се постарайте да си осигурите допълнителни доходи в зависимост от свободното време с което разполагате. Запомнете! Парите обичат да бъдат броени.

4. Инвестирайте пари в себе си

Може би най-голяма възвращаемост ще имат парите, които инвестирате в себе си, защото живота ви е с най-голямо значение. Времената в които живеем са изключително динамични и всичко се променя изключително бързо. Ако искаме да сме в крак с времето в което живеем е необходимо непрекъснато да се усъвършенстваме. Не разчитайте само на образованието от университета, то няма да ви бъде достатъчно да се справите с човешката конкуренция на работното ви място.

Друг начин да инвестирате в себе си е като пътувате. Хората, които имат възможност да пътуват често са активни хора и общуват със себеподобни. Пътувайки вие се обогатявате и по този начин развивате креативността си, а тя повярвайте ми винаги се отблагодарява с някоя гениална идея, която може да ви донесе цяло състояние.

5. Ценете се

Хубаво е да следвате определени финансови правила, но никога не вървете срещу себе си. Ако не харесвате работата си, тогава направете всичко възможно за да намерите по-добра. Вслушвайте се в сърцето си и се опитайте да разчетете това което то ви подсказва. Ценете се и вярвайте, че заслужавате най-доброто. Работа, която не може да задоволи месечните ви потребности никога няма да ви направи щастливи. Не трябва да се задоволявате с обикновена работа само защото имате да плащате сметки.

Тайната на финансовия просперитет е много лесна. Трябва да се уважавате и да се развивате непрестанно за да може да достигате нови и нови нива на развитие в личностен и финансов план. Освен това се изисква да бъдете много дисциплинирани и резервирани в действията си. Когато се научите да контролирате емоциите и желанията си, ще успеете да генерирате и привлечете повече пари в живота си.

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply