Как да премахнем черните метали от черния дроб

Когато пием вода от чешмата, която е замърсена от металните тръби, много лесно е в организма да попадне олово.

Тежките метали. Защо е важно да ги премахнете от тялото си? Те са токсични, вредни елементи, които увреждат клетките и разболяват. Повечето от тях обикновено се натрупват в черния дроб и могат да доведат до доста сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. Затова е важно да се знае как адекватно да се детоксикира черният дроб, за да се премахнат тежките метали, които могат да увредят не само този орган, но също така и мозъка, бъбреците, червата и имунната система. Защо не започнете да следвате тези прости насоки още днес?

1. Защо да премахнете тежките метали от организма си на всяка цена

Трябва да знаете, че всички метали се класифицират като органични или неорганични, като органичните произлизат от някои медикаменти. Но бъдете внимателни, тъй като тези вредни елементи се намират и в продукти като алкохол и тютюн. Това са навици, с които трябва да се сбогувате в името на своето здраве и благополучие.
Какви са тежките метали от неорганичен произход? Така нареченитенеорганични токсини са тези, които поглъщате чрез храните, които консумирате, а също и поради замърсяването. Понякога просто се случва, защото работите в химическата промишленост или на място, където се обработват тежките метали. Това може да влоши здравето.
Рано или късно, в крайна сметка се разболявате заради неправилно премахване на токсините, натрупани в тялото. И знаете ли къде остават тези тежки метали? В лимфната система и най-вече в черния дроб. Това е голям риск за здравето.

2. Какви са тежките метали, които обикновено се натрупват?

Сигурни сме, че долният списък ще ви изненада. Понякога, въпреки усилията да поддържаме здравословен начин на живот, в крайна сметка пак поглъщаме токсични вещества. Замърсяването, водата, която пием, или консервантите в повечето храни са обичайните източници, от които можем да се разболеем.По-долу ще ви дадем един кратък списък с възможни източници на токсични тежки метали:

  • Арсен: Това вещество е измежду най-вредните за организма. Знаете ли къде се намира най-често? В чешмяната вода. Проблемът започва с използването на пестициди и естествена филтрация.
  • Олово: Обикновено консумираме олово чрез тръбите, както и чрез пестициди, намиращи се в някои храни, особено зеленчуците.
  • Живак: Знаете ли как консумираме живак? Той се съдържа в замърсена риба и морски дарове.
  • Кадмий: Кадмий има в много селскостопански торове. Без да го осъзнаваме, в крайна сметка го приемаме ежедневно, като се храним с плодове и зеленчуци, които съдържат този вреден тежък метал. Въпреки че няма нужда от прекомерна тревога, тъй като по принцип количествата са много малки, те все пак могат да бъдат опасни в дългосрочен план. Така че е важно да знаете как да детоксикирате тялото си.

14 средства за премахване на тежки метали от черния дроб

  • 1. Започнете всеки ден да консумирате чесън на празен стомах. Просто вземете една измита и обелена скилидка чесън и я разделете на 3 малки парчета, които да изпиете с чаша вода. Не се притеснявайте от силната миризма – по-късно можете да пиете малко лимонов сок и тя ще изчезне. Друг вариант да премахнете миризмата на чесън от устата си е да си купите дъвка с ксилитол. Няма съмнение – когато денят ви започне с чесън на празен стомах, тежките метали ще бъдат отстранени от черния ви дроб за нула време.
  • 2. Глухарче: Какво ще кажете да изпиете един здравословен чай от глухарче следобед? Това е едно от най-добрите растения за детоксикация на организма.
  • 3. Вода от артишок: Препоръчваме да приемате това лекарство 2 пъти седмично. За да го направите, вземете 2 глави артишок и ги сварете в 1 л. (4,2 чаши) вода. Когато омекнат, ги извадете от водата. Можете да пиете този разтвор през целия ден. Той ще ви се отрази чудесно! Ако добавите малко лимонов сок, ще бъде още по-полезен.
  • 4. Хлорела (Chlorella pyrenoidosa): Това е чудесно средство за детоксикация на организма от тежките метали. Къде може да го намерите? В специализирани магазини за натурални хранителни продукти.
  • 5. Хлорофил: Хлорофилът също може лесно да се намери в магазини за природни продукти. Той е отличен природен ресурс за грижа за черния дроб, детоксикация и укрепване на имунната система.
  • 6. Кориандър: Отсега нататък не забравяйте да слагате няколко листа от кориандър във вашите салати и супи. Защо? Той подпомага функциите на имунната система и неутрализира живак, алуминий и олово, като ги изхвърля от организма.
  • 7. Грейпфрут и сок от портокал: Tова е една отлична комбинация с витамин С, която ще помогне за качествена детоксикация. Можете да пиете този сок всяка сутрин. Ще се влюбите в него!
  • 8. Овесена каша: Още един отличен вариант за закуска. Овесената каша е богата на цинк и селен – два минерала, които помагат на имунната система и отстраняват тежки метали.
  • 9. Пълнозърнест ориз: Още една зърнена култура, богата на цинк, която ще бъде много полезна за вашето здраве. Също така е вкусно и отлично средство за детоксикация.
  • 10. Праскови: Този сочен, съблазнителен плод съдържа много витамини и минерали – идеално средство против тежките метали, които натоварват черния дроб.
  • 11. Броколи: Трябва да знаете, че броколите са измежду най-добрите зеленчуци за детоксикация на черния дроб. Важно е обаче да купувате само органични броколи, които са били отглеждани без пестициди.
  • 12. Суров спанак: Спанакът е много богат на хлорофил. Ако го ядете суров, ще се възползвате максимално от прекрасните му свойства.
  • 13. Бразилски орех (Bertholletia Excelsa): Той е невероятно вкусен! Освен това е богат на цинк и селен, които са идеални съюзници в борбата с тежките метали.
  • 14. Лук: Яли ли сте лук днес? Забравихте ли да сложете лук в салатата? Лукът е богат на сяра, която е много полезна за неутрализиране на тежки метали като алуминий.

 

 

 

 

източник: http://zdraveikrasota.bg/

снимка: www.publimetro.co

No Comments Yet

Leave a Reply