Как да познаем преждевременното остаряване на кожата

Вследствие на различни фактори, сякаш все по-често се случва кожата да остарява преждевременно. Кои са признаците за това и как можем да реагираме на процеса?
 
По-голямата част от уврежданията са видими, но е вероятно човек да не може правилно да прецени, тъй като знаците са много сходни с някои обичайни кожни нарушения. Така например увреждането от UV лъчите може да доведе до т. нар. „звездообразни вени“ по лицето, старчески петна, фини линии, появяващи се при опъване на кожата. 
 
Появата на петна, които се наблюдават основно около бузите и слепоочията, също са признак за преждевременното й остаряване. По подобен начин злоупотребата с наркотици води до развитие на дълбоко набръчкана и жилава кожа.
 
Когато се забележат такива признаци, е важно кожата да се диагностицира и да се вземат „коригиращи“ мерки. 

anty-age-simptomes
merz-spezial.de


 
Как може да забавим процеса?

При излагането на слънце, трябва да се използва козметика със слънцезащитен фактор. Експертите препоръчват да се нанася ежедневно, без значение от сезона и възрастта. 
 
За адекватна защита на цялото тяло, е необходимо количеството от 2 – 3 супени лъжици от продукта, който равномерно да бъде нанесен върху тялото. Нанасянето трябва да се случва 30 минути преди излагане на слънчеви лъчи.

На всеки 2 – 3 часа следва да се повтаря действието или непосредствено след плуване или интензивна тренировка, при която е имало значително потене. 
 
Почивката е изключително необходима на организма, за да може да се възстанови. Трябва да спите минимум 6 – 7 часа всеки ден. Хранителният режим също трябва да бъде балансиран, да не се пуши и да се консумира алкохол повече от умереното количество. 
 
Препоръчително е също така да се избягва спането на една страна, за да не се образуват преждевременно бръчки.


 

 

източник: http://www.puls.bg/

снимка: Pinterest/merz-spezial.de

No Comments Yet

Leave a Reply