Как да подготвим косата за студа

В средата на януари сме, но досега не можем да се похвалим с пухкав сняг, бой със снежни топки и прочие. Повечето от нас даже се замислят дали да не извадят пролетните дрехи от гардероба, но не бързайте.. Синоптиците ни обещават истинска зима и то много скоро.Както сигурно ви е известно, кожата и косата страдат от ниските температури и имат нужда от специални грижи, затова нека помислим как бихме могли да защитим косата си през следващите два мразовити месеца.

Повечето дами обичат косите им винаги да са със фризура и това е разбираемо. През студените месеци влагата е по висока и това предполага, че каквато и прическа да сте си направили преди да излезете на работа ще се развали много по-бързо. От дебелите шапки и шалове пък главата се запарва, косата се наелектризира, а кожата сърби, мастните жлези намаляват производството на себум. Какво да правим тогава?

Ето няколко съвета  как можете да „спасите“ и предпазите косата си от студеното време и силните зимни ветрове, и да съхраните здравината и красотата ѝ.

Много е важно правилно да подберете стилизиращите и възстановяващи косата продукти. Те са няколко основни, но е хубаво да ги ползвате на време.

На първо място са течните кристали. Те подпомагат трайното доставяне на активни съставки в дълбочината на косъма. Подходящи са за повредена, суха и изгубила блясък коса.В магазините се продава разнообразна гама от видове течни кристали, а фризьорката ви също може да ви препоръча подходящи за вашия тип коса.

Натуралните масла са чудесни в оказването на „спешна помощ“ за косата. Според вида на косъма можете да изберете подходящо натурално масло, което регулярно да поставяте в корените на косата.

На трето място идват и маските за коса. Всяка подхранваща маска за коса, дори приготвената в къщи ще свърши работа. Ако все пак предпочитате да се доверите на специалистите търсете маски, които целят да хидратират и подхранят косъма.

winterhair
naturallycurly.com

Да не забравяме и шампоаните. Изберете шампоани с повече натурални съставки. За предпочитане са по-меките шампоани.

След шампоана, логично е да помислим и за балсама. Търсете такива с регенериращо действие. Изплаквайте балсама добре, за да оставите косата да диша.

Един много важен продукт – ампулите за коса! 

Достатъчно силни са, за да дадат бърз резултат. продават се в специализираните магазини за продукти за коса, разнообразие има голямо, така че можете да си изберете.

На последно място, но не и по важност са хранителните добавки. За доброто състояние на косато през зимата е необходимо стриктно следене на хранителните вещества в диетата, приемането на много течности и витамини. Можете да си вземете и омега-3 на капсули и да ги пиете ежедневно.

Много важно е да не забравяме, че за да сме красиви от вън, трябва да сме красиви и от вътре ;), затова смело с усмивка напред!

 

 

източник:http://www.edna.bg

снимка:mckennableu.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply