Как да повишим женската си енергия и да развием женски навици

Напоследък жените някак забравиха да бъдат жени, особено онези, които са на по-високи професионални постове и ежедневно им се налага да се борят с мъжки умове. За щастие някои от тях вече осъзнаха, че могат да превъзмогнат житейските бариери и да постигат целите, които си поставят без да навлизат в мъжката енергия. За съжаление, такива жени обикновено жертват най-важните неща в живота си за да постигнат желаната власт и успех. Смятат, че нямат право на релакс и да показват слабост в определени моменти, защото само една неправилна крачка би могла да им коства всичко изградено до този момент.

Не съм кариерист в същността си и поради тази причина не съм съгласна с утвърдените порядки, че жените трябва да са с волята и поведението на Маргарет Тачър. Смятам, че няма място за емоционалност, съчувственост, любезност и внимание в жените тип желязна лейди. Женските качества са съществена част от женската природа.

Женствеността е едновременно ключа и оръжието, която може да помогне на всяка жена да омагьоса мъжа на нейните мечти. Мъжете харесват деликатни и женствени жени и често са склонни да преместят планини заради тяхното щастие и любов.

Жена, която може да създаде красива, спокойна и удобна домашна атмосфера, ще е винаги обградена от успешни мъже. Освен това женските отличителни черти е хубаво да бъдат посяти още в ранните години на момиченцата. Ако по някаква причина чувствате, че ви липсват тези качества и сте вече пораснала знайте, че винаги може да ги развиете.

Ето няколко съвета в тази посока:

#1. Обърнете внимание на стила си на обличане

Не ви е направило впечатление, че модерните жени все по-често носят мъжки дрехи. Обикновено го правят поради няколко причини. Някои жени намират мъжкото облекло за по-удобно, други се чувстват по-уверени и когато трябва да са с рокля защото дрескода го изисква не са на мястото си. Жени, които предпочитат да носят дънки, тениски, ризи и кецове изглеждат модерни, красиви и стилни, но не и женствени.

През годините жените, които по-често се обличат в по-мъжки стил някак загубиха женствеността си. Започнаха да скъсяват косите си, докато съвсем не започнаха да ходят с ултра къси прически, забравиха да носят бижута или други аксесоари, които им придават женствено излъчване и им помага да изглеждат ярки и да извадят на показ женската си индивидуалност вместо да излъчват студенина.

Няма нищо лошо да експериментираме с модата, но е от изключително значение да не прекрачваме онази тънка линия, тъй като различните стилове могат да имат голямо въздействие както при мъжете, така и при жените.

#2. Работете върху гласа си

Без значение какво ще кажете, по-голямата част от мъжете намират жени с по-извисен глас за по-атрактивни. Ето защо е важно да развивате гласовите си способности, не само заради противоположния пол, но и заради това да говорите силно и ясно, така че да ви чуват всички около вас. Освен това, добрата артикулация е признак за добра речева култура и увереност.

Като начало се запишете за да може да свикнете и опознаете гласа си, такъв какъвто го чуват останалите, не вие. Опознайте го и го анализирайте. Ако сте от дамите с по=плътен и буботещ глас използвайте техники с които ще успеете да го контролирате така, че да звучи по женствено.

Работете не сам върху силата на гласа, но и върху дикцията, разширете речника си и подобрете граматиката. След като се справите с тези задачи ще успеете да покорите сърцето на мъжа с не повече от две-три изречения.

#3. Обръщайте внимание на мислите и чувствата си

Трудно е да промениш нещо в живота си ако във вътрешния ти свят хаос и дисбаланс. Много жени не могат да достигнат по-високи нива на женственост, защото са жертви на дълбоки вътрешни конфликти и неизживяни емоции. Психолозите са на мнение, че чувства като омраза, негативизъм, завист и мисли които те блокират водят до соматични разтройства и крадат женствеността ни. Вся неизказана емоция обикновено повишава напрежението в мускулите, води до спазми и има негативен ефект върху емоционалното ни състояние.

Като резултат, на жените им е трудно да изразят женствеността си и обичайната им стойка се изразява в скованост. Тази скованост замества тяхното величие като жени, техните движения и цялостно излъчване. Не искам да ви плаша, просто искам да разберете, че е от изключително значение да изчистите вътрешните си конфликти и да сте в хармония със себе си преди да работите върху женствеността и харизмата си.

#4. Общувайте с жени по-често

Все по-често жените не комуникираме много добре с други жени, поради всеобщото схващане, че не съществува женско приятелство. Според мен, подобен избор ограничава възможностите ни.

Ако нямате желание да създавате дълбоки приятелски отношения, то поне се срещайте с други жени за да се разтоварвате и забавлявате. Няма нищо лошо да прекараш два часа в приятна компания, да си поговорите по женски на по чаша вино, да се посмеете, да обсъдите модата или какво ново сте си купили.

Подобна активна комуникация с красиви, интелигентни и харизматични жени би повишила женската ви енергия и ще ви помогне да бъдете по-успешни във всяко едно друго направление.

Само жените могат да разберат всичките ви чувства и емоционални преживявания през които преминавате. Съществува невидима връзка между нас жените и това е нашата женска енергия.

За мен, майка ми и баба ми винаги са били модел за подражание в по-голямата част от моето развитие като жена. Те са ме научили как да се държа като дама. Дори и днес в определени ситуации търся тяхната подкрепа и съвети.

#5. Не поемайте повече тежест върху раменете си от тази, която можете да носите

Тези жени, които смятат че могат да се справят със всичко са обикновено успешни в професията си, но са нещастни в живота като цяло. Това е така, защото не осъзнават, че тяхната независимост и гордост отнемат тяхната духовна енергия.

Няма нищо лошо понякога да се престорим на симпатична, сладка и крехка жена, която има нужда от помощ. Галантните мъже с радост биха се отзовали на желанията на една красива дама. Освен това ще ви остане време за вас самите и за онези неща, които са на последно място в списъка със „Трябва да направя…“

Една истинска жена би следвало да има ясна представа как да степенува ангажиментите си по важност. Тези, които не могат да си представят живота си без децата и съпругът си е хубаво да се научат как правилно да съчетават личният с професионалния си живот.

#6. Опитайте се да бъдете личност с много лица

Атрактивните, интересни и женствени дами са винаги отворени към промени. Те вярват, че възможностите им са неограничени. Всяка жена е красива и уникална по себе си, като диамантите. Ако искате да привличате успешни мъже то със сигурност трябва да овладеете ролята на майка, съпруга, дъщеря, сестра, любовница, приятел и да превъплащавате според ситуацията.

Повечето мъже обожават позитивните и пълни с енергия жени, които успяват да контролират емоциите си и запазват женственото си излъчване без значение в каква ситуация се намират. Такива жени са орисани да бъдат щастливи, защото тяхната женственост активира самочувствието на мъжа до тях.

#7. Поддържайте дома и съзнанието си чисти

Вашият дом не е просто място, където живеете, то е вашият енергиен център. При жените съществува силна енергийна връзка с дома и тях самите. Няма да успеете да постигнете желаните нива на женственост, ако къщата ви е разхвърляна и се чувствате некомфортно в нея. Не е необходимо да прекарвате 24 часа в денонощите чистейки и подреждайки, но уюта в един дом е морално задължение на една жена.

Освен да се погрижите за дома ви, е хубаво да сторите същото и с вашето тяло и съзнание. Може би ще се запитате как да сторите това, като имате толкова много неща на главата? Най-лесния начин да изчистите всички негативни мисли от вас и да се заредите с енергия е да вземете контрастен душ или вана със ароматни соли.

Ако сте мъжко момиче не бива да се отказвате от това да повишите женската си енергия. Женствеността е начин на поведение, стойка и гледна точка към живота. Това означава, че всяка жена има шанса да активира и да засили тази енергия.

Смятате ли, че женската ви енергия би ви помогнала да промените живота си в по-добра посока? По какъв начин Вие повишавате вашата женска енергия? Ще се радвам да споделите вашето мнение по темата чрез коментар под статията ;).

 

 

 

 

източник: http://ladymagazine.today/

снимка: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply