Как да оформиш лицето си с пудра

Специалистите твърдят, че перфектното лице е с овална форма и симетрични пропорции. Има много от нас, които се радват на такова лице по рождение, но тези които не са надарени с такова могат много успешно да постигнат този ефект с помощта на пудра.

Да можеш да се гримираш е изкуство, и колкото по-добър си в него, толкова по-добре можеш да покажеш най-доброто от себе си.С този материал ще се опитаме да ви дадем няколко съвета за това как успешно да моделирате формата на лицето си с пудра.

Трябва да знаете, че пудрата не е само за да прикрие някои неприятни дефекти, като белези от акне, пори и тн. Въпросът е как успешно да си поставяме пудра, така че да постигнем желания ефект? Следвайте следните стъпки и ще останете доволни от резултата.

pudra

1. При квадратно лице

Ако имате квадратно лице започнете да нанасяте 1,2 тона по-тъмна пудра от естествения тен на кожата ви. Снабдете се с голяма четка с помощта на която да нанасяте пудрата. Движенията трябва да бъдат резки от слепоочията към брадичката, след което покрийте централната част на лицето и за финал покрийте брадичката и линията около очите. Останалата част на лицето покрийте с по-светла пудра.

 

2.Кръгло лице

Тези лица са с напълно кръгла форма и няма как да се объркате. Лесно е да дадете желаната от вас форма на такъв тип лице. Започнете да нанасяте пудра от слепоочията с къси насечени движения до средата на брадичката, като покривате по продължение на носа,зоната  под очите и брадичката.

 

3. Лице с формата на круша

Такова лице има широка долна челюст и брадичка и е стеснено на върха. Нанесете по-тъмна пудра по продължение на челюстта, също и по средата на челото и на върха на брадичката.

 

4. Лице със сърцевидна форма

Това лице, което има малка и тясна брадичка , широко чело и закръглени скули. нанасяйте по-тъмна пудра от слепоочията към скулите, а останала част на лицето покрийте със по-светла пудра.

източник:ladymagazine.bg
снимки: Pinterest
No Comments Yet

Leave a Reply