Как да останем стройни през есента?

Не обръщай гръб на здравословното хранене през есента. Точно през студените месеци се трупат най-лесно излишни килограми, тъй като все по-често посягаме към сладките изкушения. Ето на кои храни трябва да наблегнеш през есента.

 

Ябълки

Хранителните вещества, намиращи се в ябълките, могат да попречат на резките промени на кръвната ти захар и да намалят риска от различни хронични заболявания. През есенните месеци можеш да откриеш този плод в разнообразни сортове. Вместо шоколад, хапни една ябълка. Така няма да страдаш от проблеми с обмяната на веществата.

Apples

Круши

Последните проучвания показват, че кората на крушите съдържа най-малко три до четири пъти повече фитонутриенти фенолни съединения. Тези фитонутриенти включват антиоксиданти, противовъзпалителни флавоноиди и потенциално противоракови фитонутриенти като канелени киселини. А и са толкова вкусни и сочни, нали?!

pear 3

Тиква

Тиквата съдържа уникални хранителни вещества, които са важни за твоето здраве. Тя е една от най-добрите алтернативи за есенното ти хранене. Тиквата ще снабди организма ти с целулоза и пектин, а ти знаеш от какво значение са те за стройната ти фигура.

pumkin

Зеле

Този свеж и полезен зеленчук понижава холестерола и е богат на фибри. Хапвай зелева салата ежедневно. Тя ще те предпази от преяждане и ще ти помогне да запазиш килограмите си от лятото.

 

Диви гъби

Гъбите помагат за понижаване на кръвната захар, контрол върху теглото, устойчивост на организма. Те също така съдържат основни хранителни вещества и антиоксиданти, от които се нуждаеш.

mashroom

Нар

Те са „перлата на есента“. Наровете са богат източник на разтворими и неразтворими диетични фибри. Също така съдържат голямо количество витамин С.

 

Кореноплодни зеленчуци

Хапвай моркови, ряпа, цвекло. Цвеклото съдържа толкова много фолиева киселина, витамин C и магнезий, че не бива да го пренебрегваш.

carot

Разбира се, не става въпрос само за това какво ядеш през есента, но и как поддържаш здравето си изобщо. За да изглеждаш свежа и стройна, трябва да вършиш и правилните неща. Много жени се депресират през този сезон, усамотяват се и се застояват пред телевизора. Мрачното и дъждовно време не гали самочувствието и настроението ти, но ти не му се давай. Опитай се да запазиш активността си от летните месеци. Продължи да спортуваш, да се срещаш с приятели, да се забавляваш. Търси алтернативни начини да прекарваш добре времето си. Следи и калориите, които поглъщаш ежедневно. Не е лошо да се мериш на кантар няколко пъти в седмицата, за да вземеш мерки, ако има неприятна промяна. Не забравяй да пиеш много вода, както правеше през лятото. През летните месеци несъзнателно постоянно посягаме към бутилката с вода и правим точно обратното през по-хладните месеци. Водата ще запази хидратацията на кожата ти, сияйния вид на тена ти, копринената ти коса.

С нашите препоръки вярваме, че няма да се откажеш от спорта и хранителния си режим, само защото вече не е лято. Нали?!

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимки:Pinterest

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply