Как да организираме пространството под стълбите

Когато говорим за функционалност основната идея е да се използва максимално пространството. Мястото под стълбите може да се преобрази в уютен кът, свързан с останалия интериор.

Днес животът ни е свързан с потреблението на изключително голям брой вещи, които не спират да се трупат, а жилището ни се превръща в склад. Определено е добра идея периодично да се отърваваме от старите, ненужни вещи, но така или иначе това е само част от решението. Прекрасен начин да се справим с проблема е като усвояваме пространството, за което на пръв поглед не подозираме, че съществува. Ето няколко примера: нишите могат да се превърнат във вградени гардероби, таванските шкафове могат да поберат много, като в същото време няма да заемат от полезното пространство в стаите. Би било добре, ако леглата разполагат с чекмеджета. И не на последно място пространството под стълбите – използвайте го пълноценно.

stair space6
http://www.thecottagemarket.com/

Независимо от големината на жилището, хаосът и безпорядъкът  подтискат живущите и правят обстановката отблъскваща и неуютна. Често причина за това е не толкова липсата на площ, а лошата организация в обзавеждането. Оставаме на страна принципите на Фън Шуй. Тук ще ви покажем, как можете да използвате пълноценно пространството под стълбите, като го превърнете в гардероб, шкаф за обувки, винарна, любимата къща за вашето куче или котка  или дори библиотека.

stair space1
i.imgur.com

Започнете с проекта

Всяко стълбище е конструирано по различен начин. Затова добре помислете, кое решение би било най-подходящо във вашия случай. Ако разполагате с повече пространство, можете да комбинирате шкафове, чекмеджета и дори да обособите малък килер.

stair space
decoratingyoursmallspace.com

Би било добре, ако по тези въпроси се мисли още при проектиране на стълбището. Това дава възможност да се постигне както по-добра функционалност на цялото съоръжение, така и стилен и завършен вид.

Ценителите на доброто вино трябва винаги да имат под ръка няколко бутилки от най-добрите реколти :). Ето как може да приспособите пространството под стълбите като вашата мини винарна.

stair space 4
http://www.thecottagemarket.com/

Имате страхотна колекция от дискове и плочи, които събират прах на тавана, а ви се иска винаги да са ви под ръка. Ето едни много функционални шкафчета предназначени точно за тази цел.

stair space2
http://www.thecottagemarket.com/

Ако работата ви не изисква да ходите в офис и може спокойно да си я вършите от дома, хубаво би било да си обособите място за тази цел. Няма нужда да се разпилявате из цялата къща. Това ще е прекрасно място за вашия домашен офис.

stair space5
http://www.thecottagemarket.com/

Създайте комфорт на вашия домашен любимец. Тайното му място да си крие кокалите 😉

stair space3
http://www.thecottagemarket.com/

Да не забравяме децата, та те обожават да се крият под стълбището, да имат тайни стаи, да си имат място само за тях…

stair space8
http://www.thecottagemarket.com/

Идеи много, вие трябва да прецените коя от тях би била най-подходяща за вашето пространство и нужди. Успех!

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://www.thecottagemarket.com/

No Comments Yet

Leave a Reply