Как да не трупаме килограми през есента и зимата?

Есен е, а скоро ще дойде и зимата… Знаете какво означава това за фигурата, момичета, нали?

В по-студения период от годината тялото ни обича да се запасява с повечко мазнини. Кофти, но факт! Тогава апетитът ни се изостря и на всичкото отгоре ни се прияждат само калорични неща.

Звучи ви познато, нали? Хубавата новина обаче е, че специалистите откриха начин да се справим със зверския глад, а така и с трупането на излишни килограми. Какъв е той ли? Ами, бадеми!

Да, тези ядки са страхотно средство за засищане на апетита, и то вкусно и диетично.

По принцип винаги сме знаели, че е добре да се хапват сутрин в суров вариант, защото са здравословна, енергизираща и засищаща закуска.Сега обаче се оказва, че дори и леко препечени и подсолени, те отново са чудесни за поддържане на фигурата. Още повече, че могат да се хапват по всяко време на деня!

Учените са убедени, че една порция от 43 грама бадеми на ден или около 30 броя може да ни помогне да поддържаме теглото си в норма, без да променяме хранителните си навици или физическата си активност. Готино, нали?

Всички тези твърдения са проверени чрез внимателно изследване, в което са участвали 137 души. След него диетолозите горещо препоръчват да се залага на вкусните ядки за междинните хранения и при поява на чувство за глад. Така то се намалява по естествен начин, а съответно и консумацията по време на редовните хранения.

Но хубавите новини не свършват до тук! Освен че се отразяват добре на теглото, бадемите оказват полезно въздействие и върху целия организъм. Те зареждат тялото с важни мононенаситени мазнини, протеини, фибри и витамин Е.

Е, струва си да си ги похапваме редовно, нали?

източник: beU.bg

снимка: fashiongonerouge.com

No Comments Yet

Leave a Reply