Как да направим рожденият ден на детето ни незабравимо изживяване

Не веднъж съм споменавала моите две момчета в различни статии и няма как да не го правя, тъй като, както всяка друга майка те са част от мен и Аз от тях. Те и двамата са родени февруари месец и темата с партито за рождения ден е нещо, което планираме поне месец предварително.

За мен е много важно как ще се чувстват и затова този процес е взаимен. Избираме си тема, герои, торта, правим списък с гости, покани и тн.

Как обаче да сътворим един наистина незабравим рожден ден за нашето дете, така че то да се почувства наистина специално без да похарчим много пари.

Години наред ползвам услугите на прекрасните ми приятелки Петя и Жени от Острова на Съкровищата, не само заради професионализма, но най-вече защото правят партитата на децата с много любов. Имаме си любим аниматор, любима зала, правят най-вкусните торти и прочие. Дори на последното парти на наша обща приятелка големият ми син се пошегува по повод аниматора: „Мамо с Илян сме си вече като роднини ;).“

Сега, когато децата са вече по-големи и интересите са различни е важно и партито за рождения ден да отговаря на тези интереси. И така: Как да направим Рождения ден НЕЗАБРАВИМ?

1.Започнете със специална закуска. Направете нещо по-различно от обичайната закуска, която сервирате на детето/децата си, като разбира се на рожденика чинията е декорирана по-различно. Може да добавите и свещичка например 😉

2. Поднесете подаръците от семейството веднага след като го събудите и се погрижете всеки член да подари по нещо.

3. Вземете детето по-рано от училище или детска градина и отидете само двамата на обяд, нека той/тя избере ресторанта и менюто или посветете поне два часа от следобеда на неговите любими игри.

4. Поръчайте си украса от балони и го изненадайте на сутринта. Ако сте избрали тема на партито може да поръчате любимия герой под формата на балони или нещо друго, което би впечатлило вашето дете.

5. Ако вашия рожденик е по-голям и не иска голямо парти, а само пари за да си купи нещо, което много му харесва спокойно може след импровизирания обяд да му дадете кредитната си карта и да му зададете лимит. Така ще се почувства на седмото небе ;)))

6. Ако мястото, на което ще празнувате рождения ден има телевизор може да направите филмче от ваши снимки, които са запечатали наистина специални моменти и да го пуснете да се върти докато трае самото парти.

7. Измислете безалкохолен коктейл и го кръстете в негова чест.

8. Напишете специално послание по повод рождения му ден в банята с триещ се маркер.

9. Направете му корона, която да носи по време на партито (това се харесва най-вече на момичетата 😉

10. Дайте му почивка от домашните, поне за ден.

11. Поръчайте доставка на цветя или балони в училище/детската градина.

12. Създайте си традиция да си правите вашата специална снимка за рожден ден. Така един ден ще може да проследите с умиление как е пораснало вашето дете.

13. Направете си интервю и го снимайте на видео. Задавайте му общи въпроси. Ако не се сещате може да намерите такива в интернет.

14. Декорирайте стола му в трапезарията.

15. Посветете поне час на занимания с него и нека той/тя избере активностите, с които ще се занимавате.

16. Накарайте всеки от гостите да напише или каже какво най-много харесва в рожденика. Ако посланията са написани може да ги оставите анонимни и след това да накарате детето ви да ги прочете на глас и да се опита да познае кой ги е написал.

17. Купете бели фланелки или порцеланови чаши и нека всеки един от гостите си нарисува нещо за спомен от този ден включително и рожденика.

18. Напишете му писмо….за всичко онова, което обичате в него, онова, което ви кара да се гордеете 😉

19. Сгответе му специална вечеря или му направете любимия сладкиш (ако има такъв).

20. Постарайте се с ТОРТАТА. Това е онзи момент в който Той/Тя са единствени, това е моментът Торта…Торта…Торта. Без компромиси – тортата трябва да е уникална!

Тук е моят момент да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на нашите прекрасни феи от Острова на Съкровищата, които вече 9 години са неизменна част от нашите рождени дни и летни приключения. Момичета много ви обичам и ви желая още хиляди детски усмивки и грейнали сърчица!

А на всички вас мили родители, Рождения ден на вашите деца е наистина един необикновен ден и с много фантазия и креативност може да сътворите чудеса, които вашето дете ще помни години наред и след това ще изненадва своите деца по същия този начин.

снимка: action-park.gr

No Comments Yet

Leave a Reply