Как да накараме съпруга си да се почувства обичан

Брака е едно голямо предизвикателство и двамата партньори. Понякога е наистина трудно да разберем какво точно се случва с човека срещу нас и често пъти си задаваме въпроса: Това ли е мъжът/жената за който/която се омъжих/ожених? Това се получава защото в годините ние се развиваме като индивидуални човешки същества, най-вече емоционално и ако и двамата не вибрирате на една и съща честота, често пъти се получава разминаване, което трудно се наваксва.От друга страна има толкова истински моменти в една дългогодишна връзка заради които си струва да се впуснеш и да изживееш това пътешествие и да обереш плодовете на своите ежедневни усилия.

Какво прави една връзка или един брак пълноценен? Как да накараме половинката си да се почувства обичан/а? Много важни въпроси на които всеки би отговорил спрямо своите вярвания и нужди. Ние ще се опитаме да ви даден няколко насоки, съвети с които се надяваме да внесем малко свеж полъх във вашите отношения.

Кажете си нещо мило. Когато живееш с някой под един покрив той обикновено те вижда както в най-добрата ти светлина, така и в най-лошата. Ето защо използвайте правилото 5:1, което ще рече, че на всеки един негативен коментар от ваша страна към половинката, трябва да направите пет положителни за да има баланс. Замислете се хубаво и бъдете честни със себе си, това е много важно правило! Например сутрин когато мъжа ви разхвърли цялата къща преди да излезе на работа и вие за пореден път установявате това с ужас обикновено му казвате: “Писна ми…толкова си разпилян!“ Сега обаче се замислете за пет негови качества, които обожавате и му ги кажете :). Ще видите ефекта е поразителен! Това разбира се важи и за мъжете ;). Кой не обича да получава комплименти?

 Засвидетелствайте уважението си един към друг. Проучвания сочат, че мъжете предпочитат да бъдат уважаване пред това да бъдат обичани, или поне по-голямата част от тях. Може да ви се струва налудничаво, но това е факт! Също така е факт, че мъжете и жените мислим по различен начин, но това не ни прави по-добри от тях. Ние просто сме различни. Е как тогава да покажем уважението си към мъжете? Казвайте му „Толкова съм горда с теб..“ вместо “ Обичам те“. Не ви съветваме да спирате да си казвате, че се обичате просто редувайте едното с другото и ще забележите промяната в поведението на съпруга си. Освен това хората стават такива, както се отнасяме с тях. Дръжте се с мъжа си все едно е уникален и неповторим и шанса да стане точно такъв е много по-голям отколкото ако му повтаряте непрекъснато, че е “свиня“ и че “не става за нищо“. Мили дами, когато сте заедно със съпруга си сред приятели не забравяйте да го похвалите колко добре се справя в работата си, колко е отговорен към семейството си. А вие скъпи мъже трябва да знаете, че жените обичат да бъдат ласкани непрекъснато и да им се правят изненади. Не е задължително да са материални, спокойно може да направите жест пред приятелите си и да хванете съпругата си за ръка, по този начин показвате вашето отношение към нея, а това повярвайте ми е много важно за една жена! Изненадайте я в работата или в къщи, като отидете при нея само за да и кажете, че е много специална за вас и много я обичате. Това ще я разтопи…, а единствения който ще се радва на нейното добро настроение ще сте именно вие ;)!
Правете по-често любов. Съвсем целенасочено използвам думата любов, а не секс защото емоциите и чувствата при двете са напълно различни. Мъжете се чувстват свързани с една жена посредством секса, но когато той бива правен с любов тогава връзката е много по-дълбока. Много е важно и за двамата партньори да се разбират и да усещат от какво имат нужда за да имат пълноценна сексуална връзка. Разберете какво ви харесва, как ви харесва, колко често имате нужда да правите секс и правете нещата по този начин. Така ще се чувствате удовлетворени един от друг. Изненадвайте се, казвайте си на публични места, че имате желание за секс там и тогава-това не значи да го направите на момента, но самата идея ще ви вдъхнови за по-късно.
 
Дайте си пространство и доверие. Никой не обича да се чувства непрекъснато притискан, потискан, питан, разпитван Кога? Къде? С кой? и прочие… Грозно звучи: Ами ще попитам мъжа си дали ме пуска! или Ако жена ми разреши! Скъпи дами и очарователни господа доверие се гради с години и се разрушава за миг, така че ако партньора до вас е вашият човек вие преценете какъв избор ще направите!
Важно е мъжа да има своите няколко часа за любимия си футболен мач с приятели без сумтенето на жена си до себе си. Също така всяка дама има нужда от своята вечер по женски с приятелки.
 
Забавлявайте се. Не се страхувайте да изпробвате нещо ново. Правете всичко, което ви кара да се смеете заедно. Изпробвайте любимите хобита на мъжа си/жена си, може и да ви харесат. Така ще направите връзката помежду си много по-дълбока. Спокойно може да поиграете заедно тенис, голф, боулинг…състезавайте се, но най-вече се забавлявайте.
E, от нас…УСПЕХ!
източник: ladymagazine.bg
снимка:http://www.entirelyeventfulday.com/
No Comments Yet

Leave a Reply