Как да мотивираме партньора си

Лесно е да загубиш посоката, когато вниманието е разделено между няколко проекта. В днешно време много хора се чувстват уморени и изтощени заради ежедневния стрес който преживяват, страха да не загубят работата си или прекалено много напрежение в работата. Ако партньора ви преминава през труден период, тогава на вас се пада не леката задача да го подкрепите и да му погнете да намери вярната посока. Ако наистина обичате човека до вас трябва да направите всичко възможно за да възвърнете увереността му и да го мотивирате, когато той се чувства смазан. Покажете любовта и загрижеността си за да може той да разбере, че в този труден момент не е сам. Трябва да сте готова да се справите с неговата нервност, защото обикновено хора в такова положение са доста изнервени и реагират много остро и емоционално, когато се засегнат болезнени теми.

Предлагаме ви седем съвета как да се справите в подобна ситуация и как вашият партньор да се почувства отново силен.

 

1. Правилото на “Малките стъпки“

Понякога пътя към осъществяването на вашите мечти може да е дълъг и понякога сложен. Може дори да ви се струва, че вашата цел е недостижима, заради неочакваните предизвикателства и перипети през които преминавате по време на това пътуване. Ако вашия партньор не знае как да постъпи в подобна ситуация, ако се намира на кръстопът и не може да избере правилната посока му предложете да започне с малки стъпки и действия, като се съсредоточи само в един проект. Може да споделите вашите представи за ситуацията и да предложите списък от малки стъпки и хора, които биха могли да ви помогнат да преживеете трудните времена.

2. Напомнете му за времето когато е бил успешен

Ако към момента нещата на вашия партньор не му се получават опитайте да му припомните неговите силни качества, времето в което се е справят добре и всичко му е вървяло, Дайте му доказателства, че неговият успех е просто въпрос на време и усилия в правилната посока. Напомнете му колко прекрасен и талантлив е. Такава стратегия ще ви помогне да повишите увереността у вашия партньор.

3. Намерете причина

Опитайте се да откриете причината за неуспеха и неприятностите на вашия партньор. Ако ви е възможно създайте уютна атмосфера и намерете подходящ момент за да поговорите за това. Когато знаете причината може да се съсредоточите в емоционална подкрепа вместо да го критикувате.

4. Не бъдете настойчиви

Когато искаме да помогнем на някого, трябва да сме много внимателни в подхода си към него. Не трябва да сме прекалено настоятелни и да оказваме голям натиск, защото той ще се затвори. Важно е да чувства, че го подкрепяте и наистина искате да му помогнете.

5.  Не го хвалете прекалено

Ако прекалите с хвалбите по негов адрес рискувате да постигнете обратния ефект, защото така той ще започне да чувства вина че ви е заблудил в качествата си. Просто напомнете за успехите, положителните качества, които биха помогнали в ситуацията и толкова.

6. Награждавайте всеки опит

Много е трудно да се започне нещо ново и неизвестно, особено когато човек се чувства депресиран и отчаян. Когато партньора ви постигне дори минимален успех не забравяйте да го похвалите и да изтъкнете успеха му. Покажете му колко сте щастлива заради него, отпразнувайте го. Когато той види колко ви радват неговите успехи, това ще бъде достатъчен мотиватор да заработи още по-усърдно в тази посока.

7. Намерете нещо позитивно в неговите действия

Ако сте посъветвали партньора си да прави малки крачки в определена посока не забравяйте да поемете отговорността за своите действия и когато видите резултат да отделите нужното внимание и да направите подобаващ коментар. Не оставяйте действията му незабелязани.

 

За съжаление живеем в бързо развиващи се времена и всеки може да попадне в капана на депресията, че нещо не се получава така, както си го е представял. Всеки има възходи и падения и е важно да имаш партньор до себе си на който да се опреш и да вярваш, че всичко е временно, дори и тези тежки времена. Обичайте и подкрепяйте мъжете си скъпи дами.

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: oncewed.com

No Comments Yet

Leave a Reply