Как да комбинирате храните по правилния начин

Как да комбинирате храните по правилния начин, така че да отслабнем по-бързо?

Разделното хранене е популярно вече доста години, заради това, че хем води до отслабване, хем хората, които го спазват, не броят вманиачено калории. Този вид диета се фокусира върху комбинирането на храните, така че организмът да има по-добро храносмилане. Тоест, ако групирате храните правилно, няма да се чувствате подути, преяли, нито пък ще има риск да напълнеете. Освен това, разделното хранене доказано води до отслабване и то по един лесен, постепенен и ефективен начин.

 

be5f87c90932eafd3e940c219ea55c7e

В случай, че не знаете много за този тип хранене, ето ви няколко съвета как точно да съчетавате храните по правилния начин:

Етап 1

Разберете, че протеините и въглехидратите съдържат различни ензими, необходими за храносмилането. Поради тази причина различните категории храни трябва да се ядат по различно време. Протеините като месо, яйца, сирене и мляко трябва да се приемат отделно от продуктите с въглехидрати като хляб, макаронени изделия и бисквити.

Етап 2

Изчакайте около три часа между консумацията на ястие с протеини, преди да хапнете нещо, което е с въглехидрати. Това време е достатъчно за храносмилателната система да разгради храната от предишното ядене и тя по-лесно да бъде усвоена от организма.

Етап 3

Зеленчуците по принцип могат да се съчетават и с въглехидрати, и с протеини. Помнете обаче, че когато хапвате зеленчуци в комбинация с въглехидрати, не трябва да използвате мазнини като масло, олио и дори зехтин.

Етап 4

Яжте пресни плодове сутрин преди закуска, като следобедна закуска или половин час преди хранене. Плодовете трябва да се приемат на празен стомах. Тогава тялото ги преработва най-бързо и лесно. Те не се смесват добре с другите храни.

Етап 5

Премахнете от менюто си всички прости захари (т.нар. джънк фуд) и нишестето (брашно, бял ориз, картофи, паста). Излишъкът от тези храни бързо се преобразува в мастни клетки.

Етап 6

Примерно диетично меню: За закуска – ½ чаша плодове по ваш избор. За обяд хапнете половин купа пълнозърнеста паста с 1/3 чаша доматен сос без мазнини и 1/2 чаша зелен боб. Вечерята ви може да е порция от някой вид постно месо – пиле, риба, пуешко. Към него можете да хапнете голяма зеленчукова салата със сирене и малко зехтин. Пийте вода или билков чай на всяко хранене.

източник:www.tialoto.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply