Как да изчистим организма си и в същото време да отслабнем

През късната есен и зимата липсват някои летни плодове и зеленчуци, с които да запълваме липсващите в организма ни витамини и минерали . Но и през по-студените дни има природни продукти, които също са толкова полезни и с тях можем да прочистим тялото си и дори да отслабнем .

 

Цвеклото , алабаша и ряпата , съчетани заедно създават витаминозна бомба, с която можете да прочистите организма си и да отслабнете. И трите зеленчука са толкоз богати на полезни вещества, че заместват цял ред с препарати в аптеката. Алабашът укрепва имунната система , зарежда тялото с полезните калий , който извежда излишните течности от организма и витамин С , който ни пази от вирусни инфекции . Неотдавна учените откриха, че алабашът съдържа вещество, което предпазва от рак на дебелото черво .

 

Всички знаят какви огромни ползи има и цвеклото за организма ни. Ряпата, с огромното си съдържание на сяра , помага доста при проблеми с жлъчката и черния дроб , като ги прочиства от токсините . И трите зеленчука имат отлично прочистващо действие както на стомаха , така и на цялата кръвоносна система .
Те са нискокалорични , богати на фибри , а на всичкото отгоре блокират превръщането на въглехидратите в мазнини.
Можете да си направите салата от трите зеленчука, която да овкусите с хималайска сол, лимон и зехтин . Това ще ви помогне да редуцирате теглото си и да се заредите с витамини и незаменими микроелементи за цялата зима.

 

 

източник: zdravno.bg

снимка:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply