Как да излекуваме ревността

Това не е от тези болести, които ще ви изпият силите, и които няма да ви позволят да се надигнете от леглото. Когато ревността излиза от границите на допустимото, се превръща в болестно състояние на душата ни. Човек ревнува, когато обича – това е доказано, но наред с ревността, трябва да дадем шанс и на другите чувства да излязат на повърхността.

Когато това лошо чувство се засилва, човек толкова се вглъбява в него, че видимо се озлобява и съмнява във всичко казано от партньора му. Може да споходи, както мъжете, така и жените по еднакво. Много извършени престъпления има породени от ревност. Тя се заражда дори при бебетата – когато майката подържи чуждо дете бебето започва да се сърди и роптае.

Да, ревност има навсякъде, но нека се спрем на тази между двама влюбени. Причините поради които ревнуваме са:
– Собственическо чувство.
– Показател за прекалено силна любов.
– Липса на самочувствие и увереност.
– Страх да изгубиш любимия човек.

Да не забравяме, че ревността причинява болка и на двамата участници във връзката. Нека се поставим на мястото на ревнувания – дори невинен, партньорът винаги е подложен на стрес, въпроси и напрежение. Всеки има право на лична свобода, а ревността е като плевел за една хубава връзка. Знайте, че партньорът ви колкото и да ви обича, много лесно може да ви прежали, заради задушаващата ви ревност.
Как да излекуваме ревността? Защо е толкова трудно да се освободим от вечното съмнение и не комфорт. Истината е, че хората, които са преживели разочарования в миналото си са много по – склонни да ревнуват.

Ето няколко “лекарства” против това лошо “заболяване”:
Открийте причината – Ако партньорът ви дава поводи по – добре проведете открит разговор, в който му обяснявате кое ви дразни и кара да ревнувате. Ако само това е причината и тя се отстрани лесно, всичко ще бъде наред. Това е при по – лека форма на ревност.
Променете поведението си – Ако вие сами не се усещате, че на моменти прекалявате, а и дори партньорът ви казва, че е време да спрете, наистина трябва да се помъчите да обуздаете ревността си. С повече воля няма да ви е толкова трудно да се освободите от това лошо чувство.
Ангажирайте се – Вместо постоянно да търсите причина за какво да изревнувате половинката си, по – добре измислете нещо, с което да го изненадате. Също намерете някое хоби, странично от работата, което хем ще ви бъде полезно, хем ще ви разсее.

Добрата новина е, че ревността се лекува тогава, когато “болния”, който има връзки, които са завършвали заради ревността му, осъзнава, че за да има дом и семейство трябва да се промени. Половинката ви също може да ви помогне, като ви уверява в любовта си, повдига самочувствието ви и ви кара да се чувствате пълноценна личност.
“Пусни една птичка на свобода, ако се върне – твоя е завинаги!”

 

 

източник:http://www.zaneya.com

снимка:www.yworld.co.za

No Comments Yet

Leave a Reply