Как да изглеждаме по-слаби?

Забелязвали ли сте как някои жени с не особено слаби фигури намират винаги подходящите дрехи, които ги правят много по-елегантни и скриват поне по 5 килограма? Въпрос на вкус или на знание?
По-скоро второто, защото има определени неща, които ако се научите да прилагате, без проблем може да изглеждате винаги по-слаба.

На първо място, разбира се акцентирайте върху онези части от тялото си, които са по-слаби. Ако имате тънка талия подчертайте първо нея. Носете прилепнали и отворени отпред блузи или подобни ризки с разкопчани копчета. Що се отнася до деколтетата острите правят фигурата да изглежда по-тясна, а показването на ключиците също допълва представата за по-малко килограми.

Аксесоарите са важни ако искате да създадете лека оптическа измама. Изберете по-дълго колие, което веднага ще издължи фигурата ви, а не такова, което е непосредствено около врата ви. Шал, който се спуска надолу, а не омотан около врата ви, създава същата зрителна илюзия.

Едноцветните дрехи, както може би повечето от вас се досещат също правят доста, за да изглеждате по-елегантни. По-тъмните тонове /но в никакъв случай черните/ ще приберат силуета ви. Може да избирате между кафяво, тъмно синьо, сиво или дори виолетово. Странно, но белия цвят, избран в подходяща материя която да не прилепва плътно до тялото ви, също може да удължи и изтъни фигурата.

Независимо дали избирате панталон или пола, имайте пред вид, че дрехите с по-голяма дължина винаги издължават фигурата ви и ще направят да изглеждате по-слаба. Ако избирате ежедневен панталон или дънки, спрете се на тези с права кройка. Избирайки модел, който се стеснява надолу по краката, рискувате да изглеждате широка в талията и ханша.

Bodystucture
fashionisers.com

Не носете блузи и панталони на цветчета или едри фигурки, които придават допълнителен обем.
Вероятно сте чували, че хоризонталните линии разширяват силуета, а вертикалните го стесняват. Но има и изключения дори от тази максима. В някои случаи хоризонталните линии създават ефекта на стълбата който кара погледа да се движи надолу и нагоре създавайки по този начин невидима вертикална линия. Както и обратното, многобройните плисета на полата например карат погледа да го следва, създавайки невидима хоризонтална линия, която в крайна сметка удебелява силуета.

Когато дойде време да обуете чорапогащник е хубаво да знаете, че краката ви ще изглеждат по-дълги и слаби, ако съчетавате цветово чорапогащника с цвета на обувките и полата. Ако носите пола на щампи, използвайте фоновия цвят на полата за основен цвят на чорапогащника Ви.

Разбира се не подценявайте и обувките – те също оказват влияние върху това как ще изглеждате. И ако носите токчета с поне 4 см. това ще издължи силуета ви и ще ви направи по-изящни.

Накрая – не мислете, че прическата не е от значение за впечатлението върху вашата фигура. Правата коса е за предпочитане пред бухналата, която ще те направи да изглеждаш по-едра с няколко килограма. За предпочитане е да си направиш светли кичури на косата и прическа с път на една страна. Разделената на път коса по средата прави лицето да изглежда по-пълно.

Е, убедихте ли се, че всъщност съчетаването на правилните модели, цветове и форми в облеклата всъщност е изкуство, което владеят малко от нас, но то определено може да ни помогне да скрием онова, което не харесваме и подчертаем само хубавото в нас.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: fashionisers.com

No Comments Yet

Leave a Reply