Как да избираме правилно цветовете с които да се обличаме?

Забелязвали ли сте разликата, която предизвикват различните цветове в начина по който изглеждате. Различните сенки, червила които ползваме в комбинация с цвета на нашата кожа, очи и коса. Някои правят така, че подчертават нашата красота и ни правят по ярки, други притъпяват нашите лични цветове и правят така да изглеждаме уморени. Това е така защото в първия случай цветовете подхождат на нашия личен цветови типаж, а при втория случай са в разрез с него.

Какво означава всичко това? Може би повечето от вас разбират, но не знаят разликата между  тен и основен цвят на кожата. Добре дошли в клуба. Когато стане въпрос за мода и красота, винаги има няколко основни понятия „студени цветове“ и „топли цветове“. В същност разбирайки в кой цветови типаж попадаме, това автоматично се отразява на нашата атрактивност, но това не е съвсем лесна работа и често пъти сме в заблуда.

На първо място е важно да разберем, че повърхността на нашата кожа е цвета с който се описваме или нашия тен. Ако ползвате фон-дьо-тен знаете, че има няколко тоналности: ivory, light, medium, tan, dark, и др.  Може да имате еднакъв тен с много други жени, но основния цвят на кожата (този под повърхността) да е съвсем различен.

 

Студен – това са розов, червен или синкав

Топъл – жълт, праскова, златист

Неутрален – това са комбинация между топли и студени цветове

Голямо объркване е, че жените/момичетата с много бледи кожи не могат да спадат към топлите тонове. В същност много от тях са именно в тази гама (Никол Кидман е типичен представител). Също така тъмнокожите жени могат да бъдат в студената тоналност – супермодела Алек Уек е студен типаж.

 

what-colour-to-wear
www.ladymagazine.today

Може би ще попитате – Как да определим в коя тоналност спадаме?

#1. Проверете вените си

Вдигнете си ръкава и внимателно разгледайте вените си от вътрешната страна на китката. Какъв цвят са – сини или зелени? Ако ви изглежда сини, то най-вероятно спадате към студената тоналност. Ако са зелени, то вие сте топъл типаж. Възможно и да се объркате, и вените ви да не са зелени, тъй като ги наблюдавате през жълтеникава на цвят кожа (жълто+синьо=зелено.) Затова бъдете внимателни и добре преценете цвета който виждате.

#2. Ползвайте стария трик с бижуто

Помислете добре – с какви бижута изглеждате по-хубава сребърни или златни (не тези, които харесвате повече, а тези които ви стоят по-добре и правят вашето излъчване по истинско). Oбикновено , жените в студената тоналност изглеждат значително по-ярки като излъчване в сребърни и платинени бижута, а топлите дами в злато.

#3. Неутрален тест

Помислете в кои неутрални тонове се чувствате комфортно и излъчването ви е ярко. Дали цвета на кожата, очите и лицето ви си кореспондират по-добре с чисто бяло и черно или, сте от дамите на които бежово и кафяво им стоят по-добре? Ако сте от първата гупа то вие сте студен тип, ако пък кафявото е вашия цвят това означава, че сте топъл тип.

Think about what neutral shades flatter you best. Does your skin, eyes, and face look better in bright white and black hues, or ivory, off-whites, and brown/tan shades? The former means you’re probably cool-toned, and the latter, warm.

#4. Цвят на очи и коса

Вашият естествен цвят на косата и очите може много да ви помогне в това начинание. Класически студения тип жени имат сини, сиви или зелени очи и руса, кафява или черна коса в комбинация със сини, сребърни, виолетови и пепел от рози подтонове. За разлика от тях топлят тип имат кафяви, кехлибарени и лешникови очи в комбинация с медно руса, червена, кафява или черна коса. Към това прибавяме златни, червени, оранжеви и жълти подтонове и картината е пълна.

#5. Ефекта на Слънцето

Когато сте под ефекта на слънчевите лъчи как реагира вашата кожа? Почернявате или изгаряте първоначално? Тена златисто кафяв ли е или от розов преминава в бледо кафяво? Ако сте от првата група и се радвате на хубав златисто-кафяв тен, то вие сте топъл тип. Ако излагането на слънце  първоначално води до неприятно изгаряне, то вие сте студен тип.

#6. Идентифицирайте се с някоя известна личност.

Ето няколко популярни личности, които спадат в категорията на студения типаж жени: Скарлет Йохансан, Ан Хатауей, Луси Лу, Камеран Диаз.

И към толия типаж: Дженифър Лопез, Никол Кидман, Джесика Алба, Дженифър Анистън, Бионсе, Ким Кардашян.

#7. Открийте кой цвят ви стои най-добре

Няма две мнения по въпроса и съм сигурна, че тук ще сме единодушни всички жени, че има цветове с които просто греем и такива, които ни обезличават. Топлите момичета е хубаво да наблегнат на жълто, оранжево, кафяво, жълто-зелено, слонова кост и топлите червени нюанси. При студените дами цветовете на които трябва да заложат са: синьо, зелено, розово, лилаво, синьо-зелено и червени нюанси базирани на синя основа.

 

Е…дами, ако всичко това ви се струва много сложно и бихте искало да създадете неповторим стил и да се отличавате с една изключителна визия ви каним да посетите нашия семинар СЪЗДАЙ СОБСТВЕН СТИЛ И ОТКРИЙ СВОИТЕ ЦВЕТОВЕ, който ще се проведе на 21-ви Ноември в зала Лозенец на ул.Бисер №2 от 10:00 до 18:00 и да изживеете едно неповторимо приключение, като преоткриете себе си!

Повече информация за семинара може да намерите тук.

Билети може да си закупите от тук.

 

 

източник:www.ladymagazine.today

снимка: www.ladymagazine.today

No Comments Yet

Leave a Reply