Как да изберем подходящо червило

Всяка дам има своето уникално излъчване и затова трябва особено да внимава при избора си на червило.

Да изберем подходящото червило не е толкова лесна задача, колкото изглежда. Цветът на червилото трябва да съобразим с тена на кожата и цвета на устните. Уменията, които имаме за правилното поставяне на червилото, може да се окажат излишни, ако не ползваме точният нюанс. Подходящият цвят има голямо значение за цялостното ви излъчване и външен вид.

Също така не трябва да забравяме, че червилото, освен декоративна, има и функцията да предпазва и да се грижи за устните ви. Затова при покупката, задължително обръщайте внимание на неговия състав. Добре би било да има витамини, подхранващи и овлажняващи вещества, UV-филтър.

Ако червилото  качествено, след нанасяне не бива да усещате тежест или да ви „стяга” на устните. Усещането трябва да е, все едно имате нещо меко и приятно. Доброто червило не се размазва, а се поставя леко и равномерно. Външният вид на червилото също има значение за качеството му. Повърхността му трябва да е равна, гладка и здрава. Не трябва да има дупчици, мехурчета или капчици. Хубавото червило има свеж и приятен аромат. Не забравяйте да проверите и срока му на годност.

Ако сте избрали подходящото за вас червило, ще изглеждате чудесно, дори да нямате никакъв друг грим. Цветът, който ви харесва през кутийката или тубичката, далеч може да не стои така добре на устните ви. Затова, ето какво да направим, за да изберем подходящото червило.

lipstiK10
stylabl.com

При избора му трябва да се съобразим с 9 основни фактора:

1. Цветът на очите

2. Цветът на кожата

3. Цветовете с които сме облечени

4. Цветът на зъбите

5. Големината на устните – Очертайте устните си с молив за уста, с цвят близък до този на червилото. Така устните ви ще изглеждат естествено. Създайте свой цвят, като смесите повече от един нюанс червило. Сложете фон дьо тен за основа на устата, след което нанесете червилото. За блясък използвайте гланц за устни. За да увеличите оптически устните си или да ги направите да изглеждат сочни, сложете от гланца в средата на долната устна.

6. Възраст

7. Червило за през деня и червило за вечер – През деня използвайте светли червила. Изберете тъмните тонове, ако ще излизате на вечерно парти.

8. Цветът на косата

9. Грима на очите

Как да тестваме цвета на червилото, преди да купим?

Никога не пробвайте червилото директно на устните си. Това е доста нехигиенично. Много от нас имат навика да тестват цветовете на горната част на ръката или на дланта. Тази проба, обаче може да ви заблуди и в крайна сметка да купите червило, което не е за вас. Най-доброто място за тестване са върховете на пръстите. Гледайте, когато избирате червило (това важи също за фон дьо тен, пудра, руж) да го правите на ярка или най-добре на дневна светлина. Луминесцентните лампи или недостатъчната светлина, може да ви подведат.

lipstiK
polyvore.com

Подходящи цветове за жени със светла кожа

Светлите тонове на розовото и оранжевото стоят добре на жени със светла кожа и светла коса. Тези дами могат да изберат също прасковен или бежов цвят.

За типа жени със светла кожа и тъмна коса са подходящи червила с тъмно розов цвят или карамел.
Почти всяко червило би стояло добре на кестеняви жени, чиято кожа не е твърде светла, но не е и тъмна. За предпочитане обаче са по-светлите нюанси, които ще подчертаят тена.

Червило за жени с тъмна кожа

За тях перфектните червила са тези с цвят на сливи или червено вино. Ако пък имате красивата маслинена кожа, може спокойно да експериментирате с някои червени и светло кафяви тонове. Пазете се от яркочервено и розово червило. Избирайте по-междинни и матови цветове.
Ако сте с много тъмна, мургава кожа, то за специално за вас са създадени червилата с цвят на къпина и карамел, както и лилавите тонове.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply