Как да изберем парфюм според деня ни на раждане

Много жени са убедени, че правилно подбраният парфюм не само привлича вниманието на околните, но и до известна степен влияе на личния живот.
Някои астролози предлагат своеобразен хороскоп на ароматите, отчитайки деня от седмицата, в който е родена жената.
Ако сте родена в …

Понеделник
Жените, родени в първия ден на седмицата са динамични, активни, стремят се да успеят във всичко и то веднага. Характерът им е непостоянен, но се отличават преди всичко със своята спонтанност и непоследователност в действията. На тази променлива личност подхождат наситени ориенталски аромати, в чиято композиция присъстват нотки на амбра, ванилия, карамфил. И тъй като тези аромати са подходящи за вечерни партита, през деня е добре да заложат на парфюми с ухание на екзотични плодове.

Вторник
Дъщерите на вторника притежават вродена доброта, нежност и чувственост. Вътрешният им свят е много богат, но лесно могат да бъдат обидени или наранени. За съжаление много от тези дами гледат на обкръжаващата ги действителност през розови очила, затова и често се разочароват. Необходим им е парфюм, който да подчертае деликатния им характер. Идеални за целта са ароматите с шипрово-пудрени  или с дървесни оттенъци, които повишават увереността в собствените сили.

howtochoseparfum1
Pinterest

Сряда
Родените в сряда са оптимистки по природа, любопитни и като цяло силни личности. Притежават разностранни интереси, обичат спорта и танците. Не се огъват в трудни ситуации, а търсят най-доброто решение. Подхождат им свежите плодово-цветни аромати, които подсилват тяхната енергичност и желание за усъвършенстване. За вечерни партита могат да изберат парфюм с мускусни нотки в композицията.

Четвъртък
На пръв поглед жените, родени в четвъртък са меланхолични натури, склонни към затваряне в свой собствен свят. Но под тази „обвивка” се крие страстна натура, която е здраво стъпила на земята и знае какво иска от живота. Не подценявайте тези жени – въпреки привидната им крехкост, те са в състояние да се справят успешно и с най-трудните предизвикателства. Нежните цветни аромати подчертават тяхната чувственост и им придават неповторимо излъчване.

Петък
Много от ”петъчните дами” са фатални красавици, обвити с воал от тайнственост и загадъчност. Природата ги е дарила с невероятен магнетизъм и сексапил. Неудържимо привличат мъжките погледи и бързо се превръщат в обект на желание от страна на силния пол. Отлично допълнение към ярката им външност и сексапил са интензивните аромати, в чиято композиция присъстват пачули, амбра и мускус или необичайни екзотични акорди.

Събота
Определено екстравагантността не е стихията на родените в събота. Спокойни, уравновесени, с чувство за такт, тези жени са наясно, че техният избор е класика. Отдават предпочитанията си на парфюми, които са издържали проверката на времето и са се наложили с годините като най-обичани и търсени. Това са парфюми със сложни ароматни композиции, които обгръщат кожата с благоуханен воал и нашепват за чувствени преживявания.

Неделя
Повечето „неделни дъщери” се отличават с оргинално мислене, творчески усет и страст към пътешествията. Притежават завидно чувство за хумор и обикновено са душата на компанията. Добронамерени и състрадателни, те винаги са готови да се притекат на помощ в труден момент. Понякога се обличат екстравагантно и събират доста погледи, а друг път – съвсем семпло, всичко зависи от настроението им. Подходящи за тях са подправъчно-цветните аромати, както и тези с нотки на канела, тъй като подсилват неподправеното им очарование.

 

 

 

 

източник: www.beauty.bg

снимка: iris-bleu.centerblog.net

No Comments Yet

Leave a Reply