Как да запазим летния си вид и през есента

Това, че лятото си отива не бива да ни натъжава. Съгласна съм, че емоциите и всичко, което съпровожда този сезон ни зарежда много и никой не иска да се раздели с него просто ей така. Затова мили дами днес ще си поговорим малко за това как да запазим лятното си излъчване с помощта на грима без да изглежда смешно.

Стъпка #1: Основата

Като за начало трябва да знаете, че е хубаво да нанесете лека и бляскава база. Още не е дошъл момента на плътните и тежки фон-дьотени. Препоръчвам ви да заложите на подхранваща такава. Високите летни температури и сухите ветрове изсушават много кожата и е хубаво продуктите, които ползваме да са с подхранващи съставки. Ако ползвате такъв крем, то основата може да е просто с хубав блясък, който да ви придаде нужната свежест.

Нанесете бронзиращ крем, който ще матира по-малко кожата от пудра с подобен ефект. Нека нанасянето стане с подходяща четка и леки движения. Фокусирайте се върху скулите и горната част на носа, където слънцето най-често изгаря кожата.

Стъпка #2:  Добавете светлина и блясък

vacation-glow-step2

Нанасянето на по-светли тонове фон-дьо-тен на определени места от лицето ще направи така да изглеждате все едно греете от вътре навън. Поставете на скулите и по средата над горната устна. Може също така да поставите и на долния клепач вместо сенки.

Стъпка #3:  Още само един продукт и сме на финалната права

vacation-glow-step3

Не е нужно да комбинирате различни цветове сенки за да постигнете завършен вид на дневния си грим. Чували сте поговорката, че перфектността се крие в простите неща. Ето защо използвайте малко продукти: хубава основа, матиращ тонер, highlighter (или по-светла база) и спирала.

Нанесете спиралата оформяйки миглите добре. Уверете се, че няма залепени ресници 😉

Стъпка #4:  Запечатано с целувка

vacation-glow-step4

Разбира се, че няма да забравим устните. Един глос в прасковен цвят или пък с малинови нотки ще даде завършен вид на вашия летен облик.

 

 

 

източник: laddymagazine.today

снимки: http://www.ivankatrump.com/

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply