Как да занимаваме децата по време на път

Да пътуваш на дълъг път с дете в колата е нещо нормално, но да пътуваш с деца…си е направо предизвикателство и тест за издръжливост за всеки родител! С идването на пролетта повечето от любителите на далечни пътешествия с каравани, кемпери, мини ван и прочие започнаха дългите си обиколки. Със сигурност повечето от вас, които сте с две и повече деца имате вече изградена стратегия как да сте стигне от точка А до точка Б без някое от децата да е изпаднало в истерични писъци, друго да е оскубано, всички да са се изпокарали ;). Ако обаче сте от онези родители, които вече са поизчерпали арсенала от развлекателни занимания ви предлагаме няколко интересни такива спроед възрастта на децата.

И така…

Бебета 0-3г.: Много е важно детското столче в колата да е поставено така, че да можете да достигате до детето. Запасете се с всякакви видове биберони /поне 3 бр. ако детето има нужда от такава/, защото малките бебоци често пъти плюят биберона и това за тях е забавна игра. Те го изплюват, вие им го давате и така до безкрай…Вземете много шарени играчки, които издават някакъв звук или песничка. Шише с вода, то е неразделна част от пътуването. Ако кърмите може да се изцедите предварително и да приготвите шишета с кърма за да не се налага да спирате , да кърмите  и отново да започвате дългото пътуване. Не забравяйте  преди да тръгнете да проверите дали добре са закопчани предпазните колани на столчето и дали детето е добре и удобно настанено. Ако имате късмет и бебчето ви е от онези сладки хлапета, които щом се качат в кола и мигновено заспиват, то вие сте от щастливите семейства и целия по-горе упоменат арсенал ще ви трябва само в краен случай!

babyontheroad
parents.com

Подрастващи 3 -7 г.Един от големите проблеми при децата в тази възрастова група е тоалетната. Сигурна съм, че на всеки му се е случвало да тръгне с детето си и да спира поне 2-3 пъти по пътя защото на малкото човече му се пишка. Има деца,особено при 3-4 годишните, които веднъж свикнали на гърне не искат на друго място да вършат тази работа. Има деца, които много трудно се отказват и от памперса, но това в случая би улеснило пътуването. Ето защо е хубаво да си носите малко гърне и чифт дрехи за преобличане за всеки случай. Може да планирате почивки на приятни места за тази цел познавайки пътя.

todlars
newsroom.aaa.com

През останалото време се заредете с интересни дискове с детски песнички, гатанки, карти за игра, може да свалите любимите им филмчета и да ги качите на таблети за да си гледат. В края на статията ще видите няколко линка на сайтовете с интересни и занимателни игри за деца на тази възраст.

Тинейджъри: УАУ!! Как звучи само ;). Ако все още искат да пътуват с вас и са в добро състояние на духа бихте могли да си разказвате любими истории, спомени от детските им години за същите тези пътувания и това какво сте правили тогава. Да пеете песни, да четете интересни книги, да играете на подходящи игри, които да ги заинтригуват, като скрабъл и прочие. МОже да им разказвате истории за времето в което вие сте пътували с вашите родители, или да обогатите знанията им по география и история разказвайки им за местата през които преминавате. Ако имат определени интереси задълбочете разговора в тази посока, това определено помага!

teens
blog.pemco.com

Ето и няколко интересни сайта, където може да откриете интересни игри за деца:

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://autobild.bg/

No Comments Yet

Leave a Reply