Как да гримираме очите си ако носим очила

Каквато и да е причината поради която носите очила най-вероятно имате проблем с начина по който да гримирате очите си. Повярвайте ни вариантите ви за грим съвсем не са ограничени, както може би си мислите. Ще ви дадем 6 съвета в тази посока с помощта на които ще се превърнете в елегантна дама със загадъчно излъчване. Очите няма да тежат под очилата и вие ще се чувствате прекрасно.

1. Основата

Повечето основи/ фон дьо тени  са плътни и тежки, не ги напластявайте защото рамките на очилата ще оставят неприятни следи по тях. Насочете се към продукти с минерална основа, те са леки, покриват добре, кожата диша и се чувства чудесно. Използвайте четка за да покриете и да разнесете добре, след което довършете с минерална пудра.

clinique
Pinterest

 

2.  Неутрални очи

Когато избирате сенки за очите си, заложете на такива чийто цвят подхожда не само на вашите очи , но и на рамките на очилата които носите. Най-безопасните тонове  са неутралните и топли нюанси, сенките с блясък са също добър избор, тъй като са много лесни за нанасяне. Не забравяйте да поставите основен цвят.

3. Деликатна очна линия

Плътна очна линия особено ако сте с диоптер може да дойде малко в повече. Ето защо ако обичате и ви отива очна линия се опитайте да е възможно най-тънката на която сте способни. За да създадете илюзия за повдигнати и по-млади очи поставете по-плътна външна и по-тънка вътрешна линия на окото. Ще отворите окото със сенки в цвят нюд или бяло върху клепача.

4. Дръзки вежди

Веждите се забелязват винаги повече когато носите очила, затова ги оформете добре. Ако не можете да се справите сами се доверете на козметик, няма да повярвате колко много могат да променят лицето ви едни добре оформени вежди!

5. Мега мигли

Като за начало използвайте извивачка за мигли за да им придадете по-добра форма. Нанесете два-три слоя водоустойчива спирала за обем. Преди да поставите очилата се уверете, че спиралата е напълно изсъхнала и няма опасност да се размаже по клепача и да развали грижливо поставения грим.

6. Ярък руж и устни

Сега, когато вече сте готови с очите е време да обърнете внимание на скулите и устните. Заложете на красив розов руж и червило привличащо погледа. Зимата се радвахме на красивите тъмно червени червила, но сега с идването на пролетта заложете на оранжевите нюанси. Ако смятате, че не ви отиват червеното е класика, но все пак го смесете с ярко розово или тропическа мандарина, крайния резултат си заслужава ;).

Ако сте от дамите с чувствителни очи заложете на козметика, която е тествана и е доказано антиалергична: Laura Mercier, NARS, Clinique, и Bobbi Brown са точно такива.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://www.shefinds.com/

No Comments Yet

Leave a Reply