Как да бъдем вдъхновяващи жени?

Отминаха времената, в които жените бяха слаби и беззащитни. Сега повечето от тях влизат в графата силни и независими. Още по-трудно е да се срещне жена, която да те вдъхнови с действията си, с излъчването си, с присъствието си, с начина си на мислене и какво ли още не. За съжаление повечето млади дами следват примера на фолк изпълнителки, секс символи и други медийни „знаменитости“. Тъжно но факт. Някак забравят, че имат същност и да извадиш на показ най-доброто от себе си е най-хубавото нещо на света!

Без значение какво говорят хората няма нищо по-хубаво и сексапилно от вдъхновената жена. Онази жена, която чрез действията си, начина на мислене, поведението си и визията си те кара да си кажеш WAW!!!

Ще се опитаме да ви дадем няколко съвета именно в тази посока как да отключите тази жена във вас 😉

1. Не се срамувайте от вашата независимост

Винаги съм се чудела защо толкова много самотни жени предпочитат да си останат сами в домовете си, отколкото да излезнат навън. Има проучвания дори в тази посока, и повечето жени казват, че се срамуват от това че са сами и независими и не биха отишли сами на кино или ресторант.  Нелепо е да си го помислите даже, камо ли да си го причинявате. Бъдете горди от това, което сте постигнали. Всеки плаща определена цена и това, че в момента сте сама или няма приятел с когото да споделите вечерята си не означава, че трябва да се затваряте в дома си и да се изолирате от други социални контакти.

2. Бъдете позитивни

Силата на позитивното мислене е необхватна. Това ни носи успех, щастие и позитивни действия, с които вдъхновяваме околните да мислят по същия начин за да се справят с определени трудности в живота си чрез по-малко стрес. Всички силни жени са позитивни и те посрещат всичките си проблеми с усмивка. Не позволявайте на нищо и никой да ви смачка и да ви накара да се чувствате некомфортно по една или друга причина.

3. Дайте воля на чувствата си

Ако искате и имате какво да кажете по дадена тема, направете го! Не запазвайте мълчание, когато искате да говорите. Повечето жени се страхуват да изказват гласно мнението си, емоциите си, чувствата и мислите си в определени ситуации по ред причини: задръжки, възпитание, недостатъчно самочувствие, липса на увереност, страха да не бъдат отхвърлени и тн. Вдъхновените, силните и уверени  жени нямат подобни проблеми и никога не се срамуват от това което мислят!

4. Научете се да казвате “НЕ“

Ако искате да не работите през почивните си дни, научете се да казвате „НЕ“. Давам това за пример, защото е най-често срещания казус ;). Има и много други като това да кажеш „НЕ“ на приятели ако не ти се прави определено нещо или просто не ти харесва френска кухня и предпочиташ да отидеш на Италиански ресторант. Не е необходимо да правиш каквото и да било от страх, че няма да те харесат или ще те отхвърлят. Напротв, хората които успяват да отстояват мнението и вярванията си често пъти са уважавани и тяхното мнение се зачита.

 5. Справете се с проблемите си сами

Всяка жена е способна да се справи с проблемите, които я връхлитат. Трябва само да повярваш в себе си и в своите качества. Ако искаш да станеш от онези жени на които им се възхищават и са модел за поддържание е необходимо да се научиш да се справяш с проблемите си, а не да разчиташ на мама, тате и кой ли още не… Може в началото да ви е трудно, особено ако не сте изпадали друг път в подобна ситуация, но веднъж като победиш страховете си придобиваш увереност и самочувствие на което никой не те учи!

6. Вдъхновявай други жени да живеят щастлив живот и да следват примера ти

Силните жени винаги помагат на другите. Те имат нужда да споделят знанията и уменията си с други за да им помогнат да се справят в трудни за тях моменти. Често пъти са доброволци в благотворителни кампании и участват в други социални активности помагайки на хора в затруднено положение. Бъдете вдъхновителки и давайте добър пример с поведение, отношение и начин на живот.

7.  Поставяйте си големи цели

Животът ни не е пълноценен ако нямаме цели, ако не мечтаем смело нали ;)!? Те ни помагат да достигнем успеха за който мечтаем, да сме щастливи и удовлетворени. Всяка седмица или месец си поставяйте няколко цели и си правете планове как да ги постигнете. Всяка сутрин (или вечер) си правете To Do list на всички онези неща, които искате да свършите през деня и се постарайте да направите всичко по силите си да ги изпълните всичките до едно. Ако целта ви е да постигнете спортна форма, то това означава, че всеки ден трябва да отделяте необходимото време за да тренирате. Споделяйте резултата с приятелите си, така няма да имате оправдания пред себе си ако не сте тренирали. Когато дойде момента в който сте постигнали целта си, наградата е БЕЗЦЕННА! Усещането е ВЕЛИКО, а Вие ще летите от гордост заради себе си и това което сте постигнали. Освен това успехът ви ще е споделен и по този начин ще сте мотивирали и много други около вас да тръгнат по вашите стъпки, а това е допълнителен бонус, който ще ви кара да се чувствате полезни и значими.

Да си жена, която вдъхновява не е да си сложиш силикон където може и където не може, да си направиш прическа като 99% от жените, които срещаш по улиците с идеята видиш ли и ти ще успееш да си хванеш някой който да ти плаща сметките и да те води на екскурзии.

Да си жена, която вдъхновява е нещо, което само определен тип дами успяват да достигнат и не защото са по-специални от останалите Не…те просто са осъзнали Силата на Същността си и полагат усилия всеки ден да я развият и да покажат на света най-доброто на което са способни!

Заслужава си момичета. Погледнете се в огледалото и си задайте въпроса Коя съм Аз в същност? Коя бих искала да бъда? Бледо копие на някой или най-доброто на което съм способна?

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg / Даниела Коларова

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply