Какъв тип е твоето тяло?

Ябълка, круша, кръгловато, тип осмица или слабо? Цяла група лекари са се посветили на това да класифицират по определени признаци основните типове човешко тяло.

Можеш да се ориентираш към кой тип спада твоето, за да си по-наясно върху коя част трябва да работиш повече, какво да упражняваш и коя част не бива да поправяш.

След като определиш към коя категория спадаш ще бъдеш наясно какви дрехи ти отиват, как да извлечеш най-доброто за себе си от различните диети и дори какъв спорт е по-подходящ за теб.

Ябълка

Горната половина на тялото ти е сравнително по-масивна, а от таза надолу си по-слаба, раменете са сравнително широки.

Спорт: Налблягай на упражнения за ръцете, гръдния кош и стомаха, където се трупат повечето килограми при този тип тяло.
Дрехи: Избягвай дрехи, които подчертават пълнотата на горната част, по-добре избирай блузи с по-затворено деколте, полота или полуполота, нежни ризи с леко вталяване, а надолу можеш да си по-елегантна с тесни дънки и еластични панталони.

Круша

От кръста на горе фигурата е по-слаба, но в областта на ханша и бедрата наедрява значително. Винаги трупаш килограми първо на бедрата и дупето.

Спорт: Много упражнения за краката, по-специално бедрата и дупето, кардиото също върши добра работа и оформя цялостно. Не забравяй и горната половина, обърни внимание на коремните мускули.
Дрехи: По-тъмните цветове при избор на поли и панталони ще скрият оптически няколко килограма. За горната поливина спокойно можеш да избираш светли дрехи, като можеш да експериментираш с потници и блузи на райета и едноцветни панталони или поли.

Кръгло

Този тип тяло предполага натрупване на повече килограми в областта на гърдите, корема, ханша и бедрата.

Спорт: Целта е цялостно да намалиш килограмите и да стопиш повечко мазнини.
Дрехи: За твоя тип тяло подхождат повече едноцветни дрехи с плътна не много разтеглива материя, така че да прибират добре тялото и да подчертават по-слабата част от него. Полите до коляно са добър избор.
Пясъчен часовник

Това е мечтана фигура за повечето от нас, които се потим в спорнтата зала и броим калориите на всяка хапка. Хората с този тип тяло са пропорционално развити в горната и долната част, без отчетливо натрупване на килограми я някоя област.

Спорт: Перфектното тяло също има нужда от поддръжка. Няма нужда да сваляш килограми, избери плуване за хармонично развитие на цялото тяло или бягане в парка.
Дрехи: Откровено казано, ти можеш да носиш всичко, стига да ти отива и да си избрала подходящата цветова комбинация спрямо твоя фото тип.

Атлетично

Този тип предполага наличието на много малко мазнини, фина костна структура, без подчертан мускулен релеф, тялото изглежда по-дълго, с тесни рамене и таз.

Спорт: Можеш да наблегнеш на основните мускулни групи. Позволено ти е да си похапваш и по-мазни храни, стига да са полезни.
Дрехи: Обикновено атлетичното тяло предполага по-малък бюст, така че можеш да използваш сутиени с подплънки. През летните горещини вършат идеална работа и самозалепващите се силиконови варианти.

източник:cosmopolitan.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply