Какъв е характера ти според най-древният Египетски хороскоп?

Първият зодиакален кръг, изглежда, е съставен в Древен Египет. Негово копие днес може да се намери в храма на Хатхор в Дендера, до съвременния град Луксор. Оригиналът се съхранява в Лувъра във Франция.

Традицията да се отбелязва положението на звездите на небето е възникнала преди хилядолетия. Жреците ги отбелязвали, когато се раждало дете. Архитектурата на Египет е проектирана по разположението на съзвездията. Това се отнася и за Великите пирамиди в Гиза.

На древни папируси били отбелязани първите бележки за характера и съдбата на хората, родени в определено време от годината. Календарът е съхранил актуалност и в наши дни.

Срещат се различни разновидности на древноегипетския хороскоп и ние ще представим една от тях. Между древноегипетските хороскопи и западната астрология няма много общо. В египетския хороскоп целият годишен цикъл е разделен на малки отрязъци от време.

Всеки от тях се управлявал от божество, което не само предопределяло живота на човека, но и му придавало черти от своя характер, надарявало го с тайни познания, откривало загадките на управлението на свръхестествени процеси. Независимо от сходството с древните зодиаци, точните граници на един или друг отрязък от време се определят трудно. Но по изображенията може да се види как древните египтяни са си представяли своите божества.

Нил
01.01 – 07.01
19.06 – 28.06
01.09 – 07.09
18.11 – 26.11

Древните египтяни олицетворявали река Нил и нейното божество с неизчерпаем източник на енергия. Нил давал живот на целия народ, тъй като не само напоявал земята, но и я подхранвал в периодите на развили. Хората виждали силата и мощта на Нил, затова в тяхното съзнание той е станал олицетворение на божество. При него те ходели с молби за храна, на него благодарили за реколтата. На древни рисунки богът на плодородието винаги е заобиколен с дарове от смъртните.

Отличителни черти на представителите на този знак са страст и вечен стремеж за победа. Те рядко мислят за последствията и затова често съжаляват за стореното. Избират професии, които не ограничават тяхната активност и им дават възможност да се движат, да променят и попълват знанията си.

Много представители на този знак са лечители. С ръцете си те могат да отнемат главоболието, да премахнат уроките, да освободят тялото от отрицателната енергия. Позитивният заряд на тяхното биополе се предава на околните – хората стават спокойни и умиротворени.

Притежават жизнена сила и лесно се приспособяват към всякакви условия. Отличават се с проницателност, която привлича хората. Когато дават съвети, те подбират необходимите и точни думи.

Ако някъде е необходима помощ, в критичен момент те винаги ще бъдат там. Мнозина се възползват от тази им особеност за собствени цели. Когато разберат за предателство, представителите на знака Нил изпадат в ярост и действат по волята на сърцето си, но не прощават измяната. Категорични са в своите съждения.

Хората, родени под знака на Нил, се отличават със страстна природа – на всяко дело те се раздават изцяло. Почитат семейното огнище, отнасят се с уважение към близките, подкрепят ги във всички начинания и винаги намират топли думи.

Амон Ра
08.01 – 21.01
01.02 – 11.02

Древните египтяни са боготворили Слънцето и тяхното преклонение се е въплътило в това божество. Първоначално Амон Ра бил почитан само в Горен Египет, но когато Тива станала столица, той се превърнал в „цар на боговете“. Амон Ра станал въплъщение на няколко божества – на Слънцето (Ра), на бога на плодовитостта и покровител на пътешествениците (Мин) и на бога на войната (Монту).

Родените под знака на Амон Ра се характеризират с жизнена активност, целенасоченост, разсъдителност и внимателен подход. Избирайки професия, те се ориентират към тази, която им дава възможност да проявят себе си. Попадайки в колектив, поемат управлението в свои ръце и водят другите след себе си. Стремят се максимално да се проявят, а от похвалите им порастват криле.

Притежават свръхестествени възможности – ясновидски дар, умение да предсказват бъдещето.

Това са цялостни личности, надарени с харизматичност. Изкусното владеене на словото им помага да убеждават околните в своята правота. Публичната популярност отнема на Амон Ра много време и не му остава време за близките хора.

Характерните му черти са жизнена активност, смелост, умение да бъде лидер без диктаторски намеци. Главното достойнство на родените под знака на Амон ра е това, че те вселяват у хората самоувереност и ги успокояват. Дипломатичните им способности се проявяват в умението да играят на сигурно, използвайки хитрости и маневри.

Любовните им отношения рядко достигат хармония, тъй като покровителстваните от Амон Ра не допускат в душата си странични хора.

Мут
22.01 – 31.01
08.09 – 22.09

Мут (което в буквален превод означава „майка“) в египетската йерархия на боговете заема второ място, отстъпвайки по значимост само на Изида. Тя е изобразявана с двойна корона на главата, която олицетворява Горен и Долен Египет. На някои изображения е представяна като гриф или лъвица.

Покровителстваните от Мут хора се отличават с взискателност както към себе си, така и към околните. Те не разбират романтиката и тяхната помощ не са слова на утешение, а активни действия. Избират професии, свързани с риск и възможност да надникнат в бъдещето още днес, често са експериментатори, изпитатели.

Техните свръхестествени възможности са нечовешка физическа сила, крепко здраве, идеална интуиция, позволяваща им да предвиждат неприятностите. Такъв човек е сигурно рамо, на което околните могат да се чувстват в безопасност.

Но за Мут са присъщи импулсивност, поривистост и недостиг на увереност в с собствените сили. Склонни са към рязка смяна на настроенията. За да разгърне целия си потенциал, е необходимо Мут да прояви изключителна упоритост и търпение. Често те, предпазвайки себе си от негативите на околния свят, живеят далече от обществото, насаме и в хармония със себе си, наслаждавайки се самостоятелно на плодовете на собствения си труд.

Любовните отношения заемат важно място в живота им. Страхът пред бъдещето понякога ги сковава, но желаейки да създадат здрав съюз с друга родствена душа, те се способни да поставят целия свят в краката на любимия човек.

Геб
12.02 – 29.02
20.08 – 31.08

Геб е символизирал земята, единството, здравия съюз, а също така минералите и растителния свят.

Родените под покровителството на Геб са хора с изтънчена душевност, умеещи навреме да дадат необходимия съвет. Избират професии, свързани с психология, обществена дейност или техника.

Свръхестествените сили им позволяват да вдъхнат живот във всичко, към което се докоснат техните ръце – всяко хвърлено в земята зрънце ще даде живот. Силата и енергията на хората Геб идват от всичко живо и зелено – те щедро се споделят с тях.

На хората от този знак не достига живина. Времето им винаги е разпределено с резерв, за да правят всичко без прибързване и суета.

Те са привлекателни, отличават се с чувственост и повишена впечатлителност. Приятелите им вярват като на самите себе си и понякога им се доверяват дотолкова, че им разкриват най-съкровените си тайни, търсят съвети, очакват от тях готови рецепти за щастие и успех.

Щастието и любовта ги спохождат само ако открият родствена, доверчива и пълна с жизнена енергия душа.

Изида
11.03 -31.03
18.10 – 29.10
19.12 – 31.12

Изида е съпруга на Озирис. Тя представлява въплъщение на богиняята майка и е защитница на малките деца и мореплавателите. Прочула се е с това, че е върнала към живота своя мъж Озирис.

Жените, родени под нейния знак, са щастливи в любовта, тъй като същността на тяхната покровителка е да дарява любов. Хората, покровителствани от Изида, са способни да сгреят с топлина и нежност всеки, който се сблъска с тях. При това целите им винаги са точно определени. Постигат успехи в професии, свързани с икономика и педагогика.

Свръхестественият им дар е да бъдат „птици на късмета“, щастлив талисман, който носи щастие на всички. Тъмните сили се стараят да избягват срещи с тези, които са покровителствани от Изида.

Характерът на представителите на този знак е амбициозен и открит, те винаги са настроени оптимистично. Живеят за собствено удоволствие и не изпитват угризения на съвестта и не страдат от излишни предразсъдъци.

Такъв човек обича хората, доверява им се, щедро споделя с ближнияя, спокойно гледа на света. Доста е влюбчив, но всяко любовно отношение продължава дълго, старае се да украси семейния живот. За съжаление неочакваните изненади невинаги са приятни. Идеалистичните възгледи за живота ги водят към разочарования – ако веднъж не изберат идеалния спътник в живота си, те често остават самотни завинаги.

Озирис
01.03 – 10.03
27.11 – 18.12

Озирис заема едно от централните места в египетската митология. Когато седнал на престола, неговият брат Сет решил да го погуби, за да вземе властта. Озирис е почитан като бог на царството на мъртвите.

Свръхестественият дар на покровителстваните от Озирис е възможността да виждат човека практически отвътре, да отгатват дори най-тайните замисли на другите и от тях е почти невъзможно да се скрие нещо.

Любознателността тласка представителите на този знак към всевъзможни неочаквани, понякога рисковани постъпки и експерименти. Те обичат живота, сигурни са в своите сили и затова не отстъпват в решителни моменти. Те помнят, че животът е променлив като времето, а от всяка ситуация винаги има поне още един резервен изход.

Понякога представителите на този знак страдат от депресия – от време на време оптимизмът им изисква поне минимална почивка. Присъщата им неувереност в собствените си сили понякога ги тласка да се занимават с неща, за които не ги молят. Те са кълбо от противоречия – силата у тях се съчетава с крехкост, страстта – с егоизъм. Обикновено не се задоволяват от чинията в собствените си ръце и се стараят да уловят летящия в небето жерав.

Тот
01.04 – 19.04
08.11 – 17.11

Тот е бог на знанията и писмеността. Той е научил хората да разговарят, да излагат мислите си в писмен вид, да правят математически изчисления. Тот е покровителствал учени и философи – често е давал съвети на Озирис, защитавал е Хор.

Тон не отказвал помощ на лечители и астрономи. Родените под негово покровителство са внимателни към детайлите, умеят да мислят логично, да анализират и правят умозаключения.

Свръхестествените им възможности са способност за хипноза, на която те лесно могат да се научат. Дарбата да убеждават е най-важното им умение, което те могат да овладеят до съвършенство. За тази цел им е необходимо само да видят очите на събеседника. Представителите на знака Тот моментално различават истината от лъжата.

Те са любознателни и предприемчиви, често се хвърлят в преследване на новото и непознатото. Отличават се с обаяние и невероятна скромност – тяхната щедрост може да стигне нечувани граници. Те могат да понасят стоически ударите на съдбата.

Във всяко начинание им е необходимо да намерят истината. Лесно се приспособяват, затова се чувстват винаги в свои води. От тях излизат отлични педагози, те обожават да работят със словото. Подбират професии в съответствие със своите възможности и остават верни на своя избор.

В любовта разкриват най-добрите си качества, без да показват недостатъците си.

Хор
01.05 – 07.05
20.04 – 30.04
12.08 – 19.08

В древноегипетската йерархия на боговете Хор е бог на любовта, небето, звездите, покровител на фараоните – един от най-древните и значимите. На изображенията Хор има глава на сокол и над главата му обикновено присъства слънчевият диск.

Прието е да се смята – че острото зрение му помага да вижда дори нощем. Родените под покровителството на Хор са „птици във висок полет“. Те са мечтатели, фантазьори, които реализират своя потенциал в професии, свързани с творчество. Те могат да са също дресьори, биолози, зоолози.

Техните свръхестествени възможности са умението да разбират „речта“ на животните. Домашните любимци винаги реагират на техните призиви. С ласкавото отношение и своята сила те подчиняват животните.

Представителите на този знак са благородни, прагматични, настроени винаги оптимистично. Поставят си ясни цели и ги постигат с лекота. Обичат да творят, могат да се потопят в сложна и рутинна работа, понякога дори я предпочитат. Обожават рискованите мероприятия и не бягат от отговорност.

Уверени в себе си както никой друг. Обичат да ръководят, да контролират околните, което понякога предизвиква негативна реакция. Не се славят с дипломатичност, необходимо им е да се научат на търпение и такт.

Влюбчиви са, могат да се влюбят от пръв поглед, но постоянството в чувствата идва при тях чак на зряла възраст.

Анубис
08.05 – 27.05
29.06 – 13.07

В египетските вярвания Анубис е бог на мъртвите, който съпровожда душите към отвъдния свят. Той е организатор на погребалните церемонии, включващи мумифициране и балсамиране. Церемонията не била траурна и преминавала весело. Той очаквал починалия на вратата на царството на мъртвите и му помагал да премине там, защитавал го пред боговете, носел му храна и подготвял мястото на неговия покой.

Покровителстваните от Анубис имат отлично чувство на „черен“ хумор, което им помага в най-драматични обстоятелства да намерят повод за усмивка. Те са сови, обичат да се излежават сутрин и най-комфортното време за работа за тях е нощта. Обожават уединението, шумните компании им действат потискащо. Когато попаднат в сложни ситуации, концентрират силите си и по-лесно намират начин да се измъкнат самостоятелно, отколкото с помощта на чужди усилия.

Свръхестествените им способности са да бъдат правдиви съдници на околните. Покровителството на загадъчния бог на мъртвите позволява на хората на Анубис да разкриват истината. Те винаги защитават слабите.

Представителите на този знак избягват публичност, стараят се да се намират в сянка, предпочитат усамотението, не преследват популярност. За мнозина те си остават загадка. Ценят ги заради тяхната вярност, преданост, откровеност и участие. Излишната идеалистичност и експанзивност понякога водят дотам, че от време на време ги завладяват депресивни настроения.

Това не е чак толкова лошо, тъй като им помага да се справят с натрупаните проблеми. Те отлично разбират човешката психология, безсъзнателното за тях е отворена книга. В решенията си са непреклонни, което понякога усложнява техните отношения с другите. Трудно преживяват душевните травми и трудно намират близки по дух хора.

Избирайки партньор, „седем пъти мерят“, преди да вземат окончателно решение.

Сет
28.05 – 18.06
28.09 – 02.10

В древноегипетските вярвания Сет е олицетворение на злите сили. Той е бог на пустинята, войната, бедствията, хаоса, тъмнината. От ревност Сет убил своя кръвен брат Озирис. Тот и Анубис помогнали на Изида да го върне към живот, а наказание за убийството било прогонването на Сет в пустинята. Според друг мит Сет попаднал на небето и днес можем да го наблюдаваме във вид на съзвездието Голяма мечка.

Родените под покровителството на Сет се отличават с изобретателност, амбициозност, увереност в своите сили и собствената си безпогрешност. Най-често те стават политици и ръководители от висш ранг.

Техните свръхестествени възможности са умението да разчитат „знаците“ на съдбата и да правят логически правилни умозаключения. Те притежават талант за гадание и човек може да им довери всичко, дори собствения си живот.

По характер те са завоеватели, които постоянно търсят препятствия, винаги ги преодоляват и намират в това особено удоволствие. Без да се обръщат назад, очакват най-доброто от утре. Не се учат от собствените си и чуждите грешки, затова отново и отново започват от нулата, тестват себе си, доказвайки своите възможности и сражавайки се с мними съперници.

Намират равновесие насаме със собствените си противоречия. Във всяко начинание разчитат само на себе си. Не обичат ограничения в нищо – желаят свобода в любовта, социума, професионалната дейност. Присъщият им егоизъм се явява своеобразна бариера, защитаваща ги от негативното влияние на външните събития. За да съхранят своето Аз, често се оттеглят от външния свят и търсят усамотение.

Ревниви, често емоциите им вземат връх, затова подсъзнателно търсят такъв партньор, който да издържи емоционалните им изблици.

Бастет
14.07 – 28.07
23.09 – 27.09
03.10 – 17.10

В египетската митология Бастет е богиня на веселието, любовта, радостта, плодовитостта, застъпница на фараоните и на цялото човечество. Покровителстваните от нея са надарени със способност изтънчено да възприемат и правилно да разбират случващото се.

Достигат върхове, при условие че са избрали „женска“ професия – учител, лекар, счетоводител, цветар и т.н.

Техните свръхестествени способности са умението да свалят напрежението и да възстановяват душевно равновесие. Благодарение на „уютното“ биополе до тях винаги е приятно и топло.

Представителите на този знак са бдителни, винаги са в очакване на нападение и са готови за отбрана. Изключителната предпазливост им пречи открито да погледнат на ситуацията и да я оценят. За да се оцвети животът им, е необходимо да отворят сърцето си и да превъзмогнат своята стеснителност.

Хората се привличат от тяхната дипломатична способност и природни качества – обаяние, щедрост, грациозност. Проницателни, с отлично развита интуиция, те винаги усещат границата, която не бива да прекрачват.

Рядко грешат, винаги подбират нужните думи на утеха, дават правилни съвети, именно затова хората се привличат от тях.

В любовните отношения търсят партньор, който да може да ги приеме такива, каквито са. Към близките си хора се отнасят с топлина, загриженост и ги даряват с любов.

Сехмет
29.07 – 11.08
30.10 – 07.11

Сехмет е богиня с глава на лъвица. В египетската митология тя се явявала богиня на войната и раздора. Нейната главна цел била достигането на абсолютна справедливост, затова винаги съдела безпристрастно. Под нейно покровителство били лекарите и магьосниците.

Родените под нейно покровителство са взискателни към всичко и имат авторитет в своето обкръжение. В професионален план достигат висоти, при условие че им се налага да контактуват с много хора, да поемат отговорности и да решават отговорни задачи.

Свръхестественото им умение е абсолютният късмет. Те се появяват точно когато са необходими и на мястото, където няма да се справят без тях. Захващат се за всякакви дела и задължително постигат успех – късметът не ги изоставя нито за миг.

По характер са горди, упорити, настойчиви и страстни. Независимо че невинаги са толерантни, те са заобиколени от тълпи приятели. Представителите не този знак не допускат досадни пропуски, тъй като постоянно държат себе си и околните под строг контрол.

Външното високомерие често пречи на истинската им същност – впечатлителност, правдивост, искреност, внимателност и предвидливост, жажда за популярност. Те са ярко изразени перфекционисти и затова никога не са напълно доволни от резултатите.

Ако искат да се радват с пълни шепи на живота, е необходимо да открият в себе си умението да фантазират, да станат по-гъвкави и по-малко самокритични.

 

 

 

 

 

източник: http://drevnite.com/

снимка: intreesno.ru

No Comments Yet

Leave a Reply