Какво ще се случи с тялото ти ако започнеш да ядеш по 2 банана на ден?

Колко често консумирате банани? Съществуват толкова много причини да включите този богат на полезни вещества плод в ежедневното си меню. Знаете ли че хапвайки банани може да намалите или повишите температурата на тялото си, когато ви е студено или съответно топло?

Нека първо ви разкажа за някои от ползите на бананите и след това може да пробвате да включите в дневното си меню по 2 банана.

Imune-buster-banana_spice

Сигурна съм ,че повечето от вас са запознати с това, че бананите са богати на калий, който регулира кръвното налягане в организма, което от своя страна спомага нормалното функциониране на сърцето.

Костите ни също имат остра нужда от калий, тъй като по този начин се стимулира отделянето на калций. По този начин бананите намаляват риска от остеропороза и спомагат здравината на костите напред в годините.

Бананите имат високо съдържание на Витамин С и магнезий. Освен това в тях се съдържа сложния компонент цитолцин, който повишава белите кръвни телца, които са изключително важни за високия имунитет.

Фибрите съдържащи се в бананите спомагат за намаляването на киселините в стомаха.

Това са една част от ползите на този изключителен плод и ако все още се чудите дали са полезни бананите и струва ли си да ги ядете всеки ден, мисля че вече нямате съмнения по въпроса. Освен това консумирайки банани помагате не само на себе си, но и възпитавате полезни навици във вашите деца, а това си заслужава ;).

 

 

 

 

 

снимка: http://www.pinterest.com

No Comments Yet

Leave a Reply