Какво ни донесе Новолунието в Риби?

Е, това е краят на още едно пътуване!

Когато посрещнем новолунието в знака Риби, неминуемо изпитваме тъга и радост, носталгия и надежда, че и този път сме се справили. Независимо дали сме удовлетворени или разочаровани, новолунието в този знак ни напомня за преходността и ако сега не сме доволни от постигнатото, утре може да сме вече благодарни именно на днешния “провал”. И така се налага да потърсим нова цел, мечта или идеал, защото старите вече са изчерпани. А ние можем още! Имаме много интереси и ресурс, за да изкачим нови върхове.

Но спокойствието по време на Рибите не е само почивката, от която така наложително се нуждаем. Това е времето, когато зачеваме и износваме в утробата на мисълта и сърцето си новото. Не можем да го видим, но го усещаме. Все още нямаме опора, яснота или концепция. Но новото в момента узрява и търпението е най-добрата стратегия, която ще ни даде възможност да почувстваме автентичното.

Новолунието в Риби е като грижливата и всеотдайна майка, която бди над неродената си рожба и прави всичко възможно интуитивно да съхрани душата на новия живот. Спокойствието и безметежността на този период са именно състоянията, които не само ни зареждат, но и освобождават мисълта ни от грижите и динамиката на външния свят. Ако не си позволим това спокойствие, едва ли е добра идея да очакваме и прозрения, които ще ни дадат нова посока и цел. Колкото повече се отпуснем, без да изпитваме вина, че мързелуваме, толкова по-продуктивни и гениални ще бъдат новите идеи.

И какво толкова може да се случи?

С нас или без нас Земята ще продължава да се върти, Слънцето и Луната ще са по местата си. Именно Рибите са мъдрецът, който ни познава много добре и знае, че ако загубим връзка с автентичната муза и не се заровим по-дълбоко, за да извадим най-талантливото от себе си, няма да се радваме на изгрева, на свежата пролет и на аромата на лятото.

Когато отвътре сме празни, фокусът, през който гледаме света, ще бъде безцветен и по-лошото – безжизнен. Никой не е казал, че трябва да нарисуваме картина или да напишем роман. Някои хора го умеят, други не. Но когато създадем нещо, което е вдъхновено от вътрешния ни свят, то се превръща в уникално творение, което ще докосне всички, които имат усет и копнеж за това. Те от своя страна, ще ни дарят със своя талант, защото ние имаме потребност от него. Не трябва да подценяваме нищо, което създаваме и новолунието в Риби ще ни върне онова, което някога или някой ни е отнел. Без него, ние сме непълноценни, а този, който си го е присвоил е просто крадец.

 

 

 

 

 

снимка: cosmicpsychic.com

източник: https://ralisar.com/

No Comments Yet

Leave a Reply