Какво да хапвате между храненията, за да сте слаби?

8c00bb6680d262bc2c17273772ef9768

Един от най-големите врагове на красивата фигура са „невинните“ похапвания между основните хранения. Разбира се, само в случай, че не знаете на какво точно да заложите. Е, ние ще ви кажем – на портокали!

Оказва се, че те са перфектна междинна закуска. Защо ли? Понеже са здравословни, диетични и богати на ценни хранителни вещества!

Портокалите са с високо съдържание на пектин. А това е уникален вид хранителни фибри, който подпомага контролирането на апетита. По този начин екзотичните плодове се превръщат в предпоставка да си похапвате по-малко по време на следващото си хранене.

Една шепа солети, например, съдържа същото количество калории, както два портокала. Но те ще ви заситят за по-дълго и ще ви заредят с много по-полезни вещества.

Ако хапвате портокал със закуската си пък, вместо да пиете портокалов сок, си спестявате 30 калории и си спечелвате фибри, благодарение на които ще потиснете апетита си за около 4 часа напред.

И още един трик! Когато отделяте време за обелването на портокала и се наслаждавате на аромата му, намалявате вероятността просто да се натъпчете от глад, а напротив. Така се предразполагате да хапвате бавно и да си дадете време да се почувствате сити.

източник:  beU.bg

No Comments Yet

Leave a Reply