Какво да правим за да се събуждаме сутрин свежи и красиви

След дълъг и изтощителен работен ден или пък лудо парти последното нещо, което бихте правили е да подготвите кожата си за сън. Когато пропуснете тази част от ежедневните си задължения не се учудвайте, че се събуждате с подпухнали очи , изморен вид, отпусната и уморена кожа. Всички жени са красиви, но не всички жени се грижат по подобаващ начин за кожата си. Ако да пропуснеш веднъж в месеца сутришните си ритуали не е от особено значение, то в никакъв случай не трябва да пренебрегвате ритуалите преди лягане, без значение колко уморени сте. Ето няколко съвета какво трябва да правим преди да гушнем Мечо Пух и да се отправим в страната на сънищата.

1. Вземете си душ или вана

Едно от основните неща, които повечето хора искат да направят след като се приберат е да свалят дрехите си и да се отпуснат в дълга почивка. Съществуват различни начини с които да се справим с натрупания през деня стрес. Някои жени пият чаша вино, докато други гледат любимото си ТВ шоу. Това са нездравословни методи /ако можем така да ги наречем/, които ще ви накарат да се чувствате дори по-уморени на сутринта. Ето защо ви препоръчваме ако имате вана да се отпуснете в нея за 30 мин с помощта на релаксиращи соли. Ако нямате вана, то задължително си направете един продължителен душ преди лягане, действа магично на тялото и душата ви.

2. Почистете внимателно остатъците от грима си

Да си легнете с грим е повече от престъпление за вашата кожа. Това единствено ще доведе до появата на пъпки, загуба на блясъка, черни точки, инфекции и какво ли още не. Без значение какъв грим ползвате – естествен, био, органичен, вие сте подложени на външни влияния като мръсен въздух, прах, влага и какво ли още не, които в комбинация с козметичните продукти на лицето ви в продължение на часове не водят до нищо добро в края на деня. Ето защо ако искате да избегнете ранната поява на бръчки, акне и разширени пори почиствайте грижливо всяка вечер с подходящи за вашата кожа продукти. Умората, мързела и ангажиментите към семейството ви не са извинение да се пренебрегвате.

3. Подхранвайте редовно кожата си

Препоръчваме ви да ползвате подхранващ лосион за цялото тяло. Изключително важно е да поставяте нощен крем на лицето си. През нощта кожата освен че си почива тя се храни активно. Това е времето, когато клетките се регенерират. След като приключите с ваната нанесете обилно лосион по тялото и крем на лицето. Това е много важно за дами със суха кожа!!! Момичета имайте предвид, че сухата кожа е предразположена към ранна поява на бръчки, така че не подценявайте нощния крем!

4. Мийте си зъбите

Да бъдем честни, колко често пропускате вечерното миене на зъби, улисани в рутинни задължения дали децата са се измили, дали са си изяли вечерята, подготвена ли е ученическата чанта за утре, обгрижен ли е съпругът и какво ли още не? Много жени признават, че често пъти пропускат да измият зъбите си преди сън и не го считат за голям проблем, след като на сутринта така или иначе ще го направят. Изследвания в тази посока показват, че ако не миете зъбите си вечер има голяма опасност да си навлечете сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания например.

5. Пийте чаша вода с мъничко лимон

Не се притеснявайте дами, чаша вода с лимон няма да ви накара да ставате нощно време до тоалетната, освен ако не изпиете няколко чаши. Лимонената вода поддържа тялото добре хидратирано, освен това пречиства кожата докато спите. Друго много полезно свойство е че ускорява метаболизма. Нищо не пречи да опитате и сами ще се убедите в резултата.

6. Вземете си съня за красота

Съня е нещо много важно за организма. Той ни кара да се чувстваме по-добре и по-красиви без значение от възрастта ни. Повечето от вас със сигурност знаят, че здравословния сън е между 7-8 часа на денонощие, но дали знаете точно в колко часа да си легнете за да има максимален ефект на сутринта? Не лягайте по-късно от 22:00 часа, тъй като часовете между 23:00-3:00 са най-пълноценни за вашето тяло.

7. Медитирайте

Да, медитацията става все популярна и има защо. Ежедневието ни е толкова забързано и стресиращо, че имаме нужда да изключим и да рестартираме машината наречена тяло. Медитативните практики успяват да направят точно това с нашия организъм. Не е необходимо да изпадате в транс състояния часове наред. Достатъчни са 10-20 мин преди лягане придружени с релаксираща музика и ще се радвате на спокоен и дълбок сън. А на сутринта отражението в огледалото ще ви се отблагодари за положените грижи и усилия.

Виждате ли, не е необходимо да прекарвате часове в подготовка преди лягане. Създайте си тези навици и ще прекарвате далеч по-малко часове в козметичните салони борейки се да възстановите кожата си. Освен това кредитните ви карти няма да олекват с цяло състояние похарчени пари за скъпи продукти против подпухнали очи и фон дьо тени с уникална формула за изравняване на тена.

Това е от нас, ще се радваме да споделите вашите полезни навици преди лягане 🙂

 

 

 

източник: ladymagazine.bg/ Daniela Kolarova

снимки: http://womanitely.com/

No Comments Yet

Leave a Reply