Какво да носим в козметичната си чантичка

На къде сме без нея? Колко често ви спасява в тежки ситуации? Всички знаем какъв хаос цари в дамската чанта и само притежателката и може да се справи с него. За да не се натоварваме с излишни неща е хубаво да преценим кое ще ни е наистина от полза, и кое можем спокойно да оставим вкъщи.

Със сигурност не трябва да правим грешки що се отнася до козметичната ни чантичка. За съжаление да се избира между всички продукти е много сложна задача и именно за това ще ви помогнем с няколко съвета. Какво ви е необходимо? Какво не би ви натежало? и Какво може спокойно да остане в къщи?

 

1. Да си съставим план: Освен ако не сте професионален гримьор, повечето от нас използват задължителните спирала, глос и пудра за ежедневния си грим. Помислете хубаво какво ползвате ежедневно и това трябва да е с приоритет пред останалите, когато подреждате чантичката с гримове. Обикновено това са очната линия, спиралата, светло червило или глос. Ако ви останало свободно място след като сте поставили тези неща  може да добавите цветни сенки, бронзираща пудра или руж  за да можете при нужда да освежите грима си.

 

2. Заложете на мулти функционалните продукти: Руж и палитра с бронзови цветове са за предпочитане. Ако искате да спестите място винаги си купувайте продукти, които са 2 в 1.

makeup-bag

3. Инвестирайте в малки четки: Няма нужда да се опитвате да натъпкате целият наръч от четки в малката чантичка за грим. Има малки и също толкова удобни четки, приспособени именно за тази цел. Повечето качествени козметични марки имат подобни сетове от четки за път. Ако досега не сте попадали на такива, попитайте следващия път когато си копувате гримове консултанта в магазина.

 

4. Купете си по-малка козметична чанта: Друг съвет, който спестява място: почти всички продукти имат своите мини варианти. Да вземем за пример парфюма ви, спокойно може да си купите по-малък флакон. Също така при покупката на фон-дьо тен помолете продавачката за тестер с вашия цвят, така няма да се налага да носите цялата опаковка.

make up

5. Трябва да сте наясно с любимите си неща: Със сигурност може спокойно да се спрете на 5 продукта, които ще са ви напълно достатъчни: фон-дьо тен, пудра, руж, спирала, глос. 3 от тях вземете в малки опаковки, а останалите нека бъдат в редовните си опаковки. Може да замените пудрата(ако не ползвате такава) със сенки. Това ще ви спести много място и ще олекоти значително тежестта на дамската ви чанта.

 

Е дами, надяваме се да сме ви били полезни 😉

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: oliviapalermo.com

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply